Pupitres digitals a les aules d’Infantil de Viladecans

karendonFinalitzat
Compartir

El projecte de dotar les aules d’infantil de Viladecans, tant a les escoles públiques com a les concertades, de pupitres digitals es va iniciar el 27 de novembre de 2014 amb una primera sessió de treball amb els docents de P3, P4 i P5 per explicar-los el funcionament dels karendons (pupitres interactius).

El Karendon és un dispositiu que es connecta a un ordinador i permet treballar de forma senzilla i entenedora amb figures tridimensionals els conceptes de forma, color i gruix. També es pot fer servir en altres activitats com ara reconèixer imatges, paraules, lletres o fer frases encara que els nens no sàpiguen llegir, ja que no cal utilitzar ni el ratolí ni el teclat de l’ordinador. Mitjançant la lectura de codis, aquest nou dispositiu és capaç de reconèixer la forma, el color i la textura d’objectes reals de manera que els infants poden treballar, per si sols, la percepció i la discriminació d’estímuls auditius, visuals o textuals, així com la mobilitat i la motricitat. Aquests dispositius van estar disponibles a les Escoles de Viladecans durant tot el curs.

Durant el curs els professors i professores d’Infantil han pogut experimentar a l’aula. Els Karendons es van instal·lar a les aules de les escoles: Amat Targa, Àngela Roca, Can Palmer, Dr. Trueta, El Garrofer, Enxaneta, Marta Mata, Mediterrània, Miquel Martí i Pol, Montserratina, Pau Casals, Goar, Sagrada Família, Santo Tomás i Teide.

Després de treballar uns mesos amb aquests dispositius es van detectar problemes d’usabilitat i accessibilitat a l’hora de treballar els nens i nenes.

D’altra banda, el software que fa servir l’aparell encara es troba en una fase beta i es produeixen problemes d’estabilitat en l’ús i no es poden fer activitats que s’havien previst en un principi.

Només s’han aconseguit èxits en l’escola Enxaneta fent servir el Karendon com a reforç en el ‘racó de les matemàtiques’.

Per aquest motiu el projecte es va desestimar i es van retirar els dispositius de les aules durant el segon trimestre de 2015.

Inici del projecte

Descripció:

El projecte es va iniciar el 27 de novembre de 2014 amb una primera sessió de treball amb els docents de P3, P4 i P5 de les escoles de la ciutat per explicar-los el funcionament dels karendons (pupitres interactius) que es van instal·lar als centres de primària, tant públics com concertats.

El Karendon es connecta a un ordinador i permet treballar de forma senzilla i entenedora amb figures tridimensionals els conceptes de forma, color i gruix. També es pot fer servir en altres activitats com ara reconèixer imatges, paraules, lletres o fer frases encara que els nens no sàpiguen llegir, ja que no cal utilitzar ni el ratolí ni el teclat de l’ordinador. Mitjançant la lectura de codis, aquest nou dispositiu és capaç de reconèixer la forma, el color i la textura d’objectes reals de manera que els infants poden treballar, per si sols, la percepció i la discriminació d’estímuls auditius, visuals o textuals, així com la mobilitat i la motricitat. Aquests dispositius van estar disponibles a les Escoles de Viladecans durant tot el curs.

Durant el curs els professors i professores d’Infantil han pogut experimentar a l’aula. Entre les activitats que es van preveure al llarg de l’any destaca el la confecció d’un repositori de pràctiques i una trobada presencial perquè els docents tinguin oportunitat de compartir les seves experiències.

Responsable: Ajuntament de Viladecans

Adreça electrònica: xie@viladecans.cat

Telèfon: 93 647 00 55

Participants: Centres Educatius de Viladecans

Àmbit de l’acció: Familíes

Enllaços:

Entrega dels Karendons

Descripció:

Durant els mesos de desembre de 2014 – gener de 2015 es calendaritza l’entrega dels pupitres digitals entre els diferents centres educatius del municipi de Viladecans, quedant de la següent manera:

 

 Centre  Adreça  Data i horari
 Amat Targa Av. Roureda, 12 dijous, 5 de desembre a les 15:00 hores
 Àngela Roca  Mare de Déu de Sales, 2-4 dilluns, 16 de desembre a les 12:30 hores
 Can Palmer Av. Mil·lenari, 22 dimarts, 10 de desembre a les 12:30 hores
 Dr. Trueta Amposta – Casé, 2 dijous, 19 de desembre a les 12:30 hores
 El Garrofer Dos de maig, 39 dilluns, 13 de gener a les 12:30 hores
 Enxaneta Remolar, 3 dijous, 5 de desembre a les 12:30 hores
 Marta Mata Can Trias, 2 dijous, 12 de desembre a les 12:30 hores
 Mediterrània Av. Jocs Olímpics, 11 dimarts, 17 de desembre a les 12:30 hores
 Miquel Martí i Pol Av. Jocs Olímpics, 7 dimecres, 11 de desembre a les 12:30 hores
 Montserratina Garrofer, 69 dimecres, 4 de desembre a les 12:30 hores
 Pau Casals Antonio Machado, 41 dijous, 9 de gener a les 12:30 hores
 Goar Muntanya, 74 (parvulari) dimarts, 17 de desembre a les 11:00 hores
 Sagrada Família  Estrella, 1 dimarts, 10 de desembre a les 11:00 hores
 Santo Tomás Av. Can Batllori, 28-30 dimecres, 4 de desembre a les 09:00 hores
 Teide La Rosa, 18 dimecres, 4 de desembre a les 15:00 hores

Responsable: Ajuntament de Viladecans

Adreça electrònica: xie@viladecans.cat

Telèfon: 93 647 00 55

Participants: Centres Educatius de Viladecans

Àmbit de l’acció: Alumnat

Enllaços:

Finalització del projecte

Descripció:

En el segon trimestre de l’any 2015, es comencen a recollir els pupitres Karendon en els centres educatius de Viladecans. L’empresa és conscient de que el projecte està encara en fase molt embrioraria.

El principal problema que es detecta en l’ús d’aquests pupitres digitals es centra en la usabilitat i l’accessibilitat per als nens. El disseny del software d’aquests dispositius es troba en versió beta, molt inicial, i tenen problemes d’estabilitat; principal motiu pel qual no deixa fer algunes de les activitats que es proposaven en un principi.

Es detecta que el seu ús en les aules encara és molt complicat i que es necessita millorar la versió del software, per fer possible el desenvolupament del producte de manera correcta.

Només es detecta un cas d’èxit en l’escola Enxaneta, on s’utilitza el pupitre Karendon com un reforç escolar, en el “racó de les matemàtiques”.

Responsable: Ajuntament de Viladecans

Adreça electrònica: xie@viladecans.cat

Telèfon: 93 647 00 55

Participants: Centres Educatius de Viladecans

Àmbit de l’acció: Alumnat

Enllaços:

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada