Plataforma educativa a l’Escola Enxaneta

En suspens
Compartir

Durant el curs 2013-14, l’Escola Enxaneta es va sumar a l’ús de les plataformes educatives en una prova pilot en les dues línies de P5.

Les Plataformes Educatives són eines que permeten gestionar el centre educatiu íntegrament: gestió acadèmica de l’aula, alumnes i docents; circulars informatives per a famílies i la resta de comunitat educativa; gestió econòmica; entorn privat i segur de comunicació multi direccional direcció-professors-alumnes-famílies, entre altres serveis.

Les Plataformes Educatives són també un software de gestió versàtil i modular, de tal manera que el centre educatiu la pot adaptar a les seves necessitats específiques sense haver d’utilitzar tots els serveis i possibilitats que ofereix.

L’escola es va decidir per fer servir la plataforma School Alivei es va formar als professors en l’ús d’aquesta eina. D’altra banda, des de l’ajuntament es van organitzar sessions formatives per mostrar aquesta eina a pares i mares.

Després d’un curs fent servir aquesta plataforma, el projecte s’ha deixat en suspens en constatar les mancances quant a infraestructures de comunicacions al centre, i la manca de famílies preparades per poder fer-ne ús.

Aquest projecte tindrà una continuïtat amb la implantació de la plataforma educativa resultant del projecte IMAILE, que serà posada a disposició de tots els centres educatius.
La prova pilot, entrarà en vigor a partir de gener de 2017 fins al juny del mateix any i finalment creiem que tothom la podrà utilitzar en el curs 2017- 2018.

Responsable: Escola Enxaneta

Adreça electrònica: a8071020@xtec.cat

Telèfon: 93 637 89 52

Participants: Docents i famílies de P5

Àmbit del projecte: Administració educativa

Enllaços d'interés:

Properes accions

Descripció:

Sabem que el potencial de les plataformes educatives és enorme i no volem renunciar a l’ús als diferents centres educatius, ni al seu impuls en aquestes.
Per això, aquest projecte tindrà una continuitat amb la implantació de la plataforma educativa resultant del projecte IMAILE, que serà posada a disposició de tots els centres educatius.
La prova pilot entrarà en vigor a partir de gener de 2017 fins al juny del mateix any i finalment creiem que tothom la podrà utilitzar en el curs 2017-2018

Responsable: Xarxa Innovació Educativa

Adreça electrònica: xie@viladecans.cat

Telèfon: 936470055

Participants:

Àmbit de l’acció: Familíes

Enllaços:

Finalització del projecte

Descripció:

Per tal de donar per finalitzat el projecte de la plataforma educativa de l’any 2014-2015 es va realitzar una valoració final de l’esmentada plataforma educativa.
Ens vam adonar que a l’escola encara li queda un llarg recorregut pel que fa a la implantació de les Noves Tecnologies per tal de poder utilitzar adequadament la plataforma, sobretot pel que fa al sistema de connexions.
La formació amb les famílies és encara massa inicial i les infraestructures per part d’aquestes famílies, també són encara precàries.
Per aquesta principal raó es deixa el projecte en “standby” fins a que es puguin donar les condicions adequades per tal de poder aprofitar aquesta plataforma, tant per part de les escoles com per part de les famílies.

Responsable: Xarxa Innovació Educativa

Adreça electrònica: xie@viladecans.cat

Telèfon: 936470055

Participants:

Àmbit de l’acció: Familíes

Enllaços:

Formació per a pares i mares (3 d’abril 2014)

Descripció:

Responsable: Ajuntament de Viladecans

Adreça electrònica: jbassolasf@fundacioviladecans.cat

Telèfon: 93 647 00 55

Participants: Pares i mares

Àmbit de l’acció: Familíes

Enllaços:

Formació per als docents (1 d’abril 2014)

Descripció:

Responsable: School Alive

Adreça electrònica: info@schoolalive.com

Telèfon: 902 732 776

Participants: Mestres de l'Escola Enxaneta

Àmbit de l’acció: Docents

Enllaços:

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada