Comunitat

Comunitats d’aprenentatge: la importància del món associatiu

Incorporar la comunitat de Viladecans, entesa com totes aquelles entitats i societat civil implicada en la millora educativa de la ciutat, independentment del seu camp d’actuació (cultura, lleure, etc.) és un dels objectius de la Xarxa d’Innovació Educativa de Viladecans.

Som molt conscients que la creació de comunitats d’aprenentatge és un dels pilars sobre la que se sustenta una proposta educativa per a la societat actual que inclou a tots. Es tracta, doncs, de construir escoles i associacions que possibilitin a tots els nens i nenes els aprenentatges que es requereixen per no quedar exclosos de la societat de la informació.

  • Anar més enllà de la participació i assumir processos de col·laboració i interacció entre la comunitat educativa (educadors, alumnes i pares/mares) i el conjunt de la ciutat (associacions, entitats i la societat civil en general).
  • Construir una societat digital per a totes les persones, sense exclusió social,
  • Que els agents no implicats directament en el dia a dia del centre educatiu pensin com poden implicar les escoles en els seus projectes.
  • Fomentar xarxes de col·laboració per optimitzar l’ús dels centres educatius fora de l’horari lectiu.
  • Promoure projectes compartits que millorin l’oferta d’activitats actual.
  • En aquest apartat us anirem informant dels projectes endegats, dels seus avenços i de les fites aconseguides.

Activitats

No hi ha esdeveniments.

Gent d'Innovació

entrevista_lidia_santiago_omnia

Lidia Santiago

xie@viladecans.cat
Entrevista a Lidia Santiago, Dinamitzadora del Punt TIC de la Xarxa Òmnia de la Generalitat de Catalunya a Torrelles de Llobregat.
Pilar Gil Pons

Pilar Gil Pons

xie@viladecans.cat
Entrevista a Pilar Gil Pons, professora i investigadora de la UPC de Castelldefels.

Gris Juncadella

xie@viladecans.cat
Crec que el repte és aconseguir alumnes apasionats, amb confiança en el seu potencial i una mirada positiva de la vida
Veure'n més

Projectes

AMPA 2.0

Aquest nou projecte pretèn fer un replantejament de com fins ara s’havien dinamitzat les relacions entre pares/mares i l’escola. Amb la implementació en l’ús de les noves tecnologies, es vol fer que aquestes relacions millorin i siguin més efectives.

Reinvenció de l’escola

Aquest projecte tracta de suggerir noves eines i aportar nous mecanismes als centres educatius per tal que s’adeqüin a les necessitats del nou model pedagògic emergent.

Veure tots els projectes

Posts al Blog

Veure totes les entrades