Famílies

El treball de la Xarxa d’Innovació Educativa de Viladecans envers les famílies és potser el més important. Implicar als pares i mares en els projectes que es duen a terme a les escoles és un repte difícil i a la vegada engrescador. En aquest apartat anirem donant informació de les diferents activitats que s’aniran desenvolupant com per exemple:

  • Accions de formació dintre del Pla de Formació de Mares i Pares que organitza el Departament d’Educació de l’Ajuntament d’Educació de Viladecans.
  • Accions de sensibilització envers com afrontar l’accés a la tecnologia dels fills i les filles.
  • Crearem un espai on poder resoldre els dubtes que es generen davant de l’ús de les TIC per part dels fills i filles. Això ho farem amb píndoles informatives, amb recursos etc,..

I totes aquelles altres accions que es considerin adients per facilitar la comprensió i l’acompanyament per part de les famílies de tots aquests canvis que tan acceleradament es produeixen en el nostre entorn.

Activitats

No hi ha esdeveniments.

Gent d'Innovació

entrevista_lidia_santiago_omnia

Lidia Santiago

xie@viladecans.cat
Entrevista a Lidia Santiago, Dinamitzadora del Punt TIC de la Xarxa Òmnia de la Generalitat de Catalunya a Torrelles de Llobregat.
Pilar Gil Pons

Pilar Gil Pons

xie@viladecans.cat
Entrevista a Pilar Gil Pons, professora i investigadora de la UPC de Castelldefels.
Natàlia Morant

Natàlia Morant

xie@viladecans.cat
Entrevista a Natàlia Morant, presidenta de l’AMPA del Col·legi Sant Gabriel de Viladecans.
Juan López Yeste

Juan López Yeste

xie@viladecans.cat
Juan López Yeste, alumne de 2n de batxillerat del Col·legi Sant Gabriel de Viladecans, ens presenta el seu treball de recerca.
maite_hernandez_goar

Marta Hernández

xie@viladecans.cat
Entrevista a Marta Hernández, presidenta de l'AMPA de l'escola GOAR de Viladecans
Paco Vázquez Gallego

Paco Vázquez Gallego

xie@viladecans.cat
El sistema educatiu ha de crear les condicions per fer individus creatius, altament qualificats per l'emprenedoria i que dominin les eines del món digital.

Ibtissam Ghailan Tribak

xie@viladecans.cat
Aquest treball de recerca m'ha impactat; he descobert el que vull estudiar en un futur, una carrera on s'apliqui la tecnologia a la ciència.

Sílvia Carazo

xie@viladecans.cat
Amb l'aplicació de les noves tecnologies a l'aula, els nens tenen més interès per aprendre.

Joan Canudas

xie@viladecans.cat
La XIE és la guspira que engega la maquinària de la innovació educativa.

Gris Juncadella

xie@viladecans.cat
Crec que el repte és aconseguir alumnes apasionats, amb confiança en el seu potencial i una mirada positiva de la vida

Carlos Molina

xie@viladecans.cat
És important que hi hagi una bona comunicació entre famílies, professors i alumnes.

Manuel García

familiagarciatorres@hotmail.es
A Viladecans hauríem d'intentar aplegar a tots els actors educatius disponibles i, espcialment, a les famílies.

Rocío Rodríguez

rociroma@gmail.com
La XIE és un instrument adient per fer el canvi de paradigma educatiu a Viladecans. Tots els punts de vista són importants i s'han de tenir en compte.

Ana Castro

anna_castro_63@hotmail.com
Malgrat les dificultats, l'aposta de l'Ajuntament per la millora de l'educació de la ciutat és evident.

Ruth Giró

ruth_giro@hotmail.com
Als nens i nenes els hi hem de donar eines per adaptar-se a la innovació contínua...
Veure'n més

Projectes

W!apps

Aquest projecte pretén acompanyar les famílies, amb infants d’entre 3 i 7 anys, en el coneixement de diverses aplicacions educatives per a dispositius mòbils, destinades a ajudar en el desenvolupament i aprenentatge dels nens i nenes.

AMPA 2.0

Aquest nou projecte pretèn fer un replantejament de com fins ara s’havien dinamitzat les relacions entre pares/mares i l’escola. Amb la implementació en l’ús de les noves tecnologies, es vol fer que aquestes relacions millorin i siguin més efectives.

Educació emocional i benestar a Viladecans

Quan una persona té una bona salut emocional és conscient de les seves pròpies capacitats, pot afrontar les tensions normals de la vida, pot treballar de forma productiva i fructífera i és capaç de fer una contribució a la seva comunitat.

Reinvenció de l’escola

Aquest projecte tracta de suggerir noves eines i aportar nous mecanismes als centres educatius per tal que s’adeqüin a les necessitats del nou model pedagògic emergent.

Veure tots els projectes

Posts al Blog

Vols venir a Atrium a conèixer com són les escoles avançades?

L’any 2015, en el festival de cinema independent de Sundance als Estats Units, es va presentar un documental anomenat Most Likely to Succeed que mostra, en gairebé 90 minuts, el cicle d’un curs escolar en un dels centres de secundària de les escoles High Tech High de San Diego. Aquest documental ha esdevingut el paradigma […]

Les Escoles Bressol de Viladecans ja tenen aplicació mòbil

Aquest curs les Escoles Bressol de Viladecans han incorporat una aplicació mòbil que facilita la comunicació i la interacció amb les famílies.   La Sara Berrocal, directora de l’Escola Bressol la Muntanyeta ens explica en aquest vídeo com funciona aquesta aplicació i quines són les seves prestacions. Ha tingut molt bona acollida entre les famílies […]

L’escola GOAR inicia una transformació del seu projecte educatiu

Fa uns dies una representació de l’Ajuntament de Viladecans va anar a visitar la transformació pedagògica i la reforma integral en què està immersa l’escola Goar amb la incorporació al projecte de Creixen Educació, una cooperativa de segon grau impulsada per les  cooperatives  de l’Escola Sant Gervasi, Suara i Abacus. L’objectiu d’aquesta cooperació és posar en funcionament un […]

Del 15 al 20 de novembre, la Ciència torna a Viladecans

Viladecans se suma a la 21a Setmana de la Ciència a Catalunya, amb l’objectiu d’apropar la ciència a les famílies, amb tallers i xerrades per conèixer millor allò que ens envolta. Amb motiu de la celebració aquest 2016 de l’Any Internacional dels Llegums i l’Any Internacional del Mapa, les activitats estan centrades en aquests temes. Així, […]

Retrospectiva projectes de la XIE curs 2015-16

Des de la Xarxa d’Innovació Educativa de Viladecans volem acomiadar el curs escolar amb una retrospectiva de tots els projectes que s’han dut a terme durant el curs escolar 2015-16. En el tercer any de funcionament, la XIE s’ha consolidat com una eina educativa ciutadana de gran valor, amb permanent relació amb les diferents àrees […]

Veure totes les entrades