Educadors

La Xarxa d’Innovació Educativa de Viladecans vol ser un espai de trobada entre educadors, famílies i empreses, per treballar plegats iniciant projectes innovadors en l’entorn educatiu que ajudin a aconseguir la millora de l’èxit educatiu.

En aquest procès iniciat l’octubre de 2013, els educadores i les educadores són els elements més importants. D’acord amb els objectius de la Xarxa, el més important és crear un ecosistema  que afavoreixi el treball en xarxa que permeti, per una banda impulsar nous projectes i per altra, donar a conèixer tot allò que s’està fent en els centres educatius de la ciutat.

Per això és molt important oferir eines i facilitar  el treball a les nostres escoles i instituts. Aquests són bàsicament els objectius de cara als educadors i educadores:

  • Oferir eines i recursos que millorin el procés ensenyament-aprenentatge que duen a terme en la seva activitat docent.
  • Facilitar espais de debat i discussió al voltant de la pràctica docent.
  • Facilitar l’intercanvi  d’experiències i el treball de forma participativa i col·laborativa entre els docents dels centres de la ciutat.
  • Facilitar la relació amb altres agents econòmics i socials de la ciutat per a la posada en marxa d’iniciative si projectes que puguin millorar la tasca formativa.
  • Ajudar a millorar la comunicació entre tots els membres de la comunitat educativa, principalment les famílies, mitjançant el foment d’eines de participació i intercanvi.

Tots aquest objectius dirigits a millorar la tasca docent són eixos bàsics en el treball de la Xarxa d’Innovació Educativa de Viladecans

Activitats

No hi ha esdeveniments.

Gent d'Innovació

gent_innovacio_cerc

José Antonio Andrés Martínez

xie@viladecans.cat
Entrevista a José Antonio Andrés de CERC Ingenieria que ens explica la seva experiència en el projecte de cotutorització de la XIE.
entrevista_lidia_santiago_omnia

Lidia Santiago

xie@viladecans.cat
Entrevista a Lidia Santiago, Dinamitzadora del Punt TIC de la Xarxa Òmnia de la Generalitat de Catalunya a Torrelles de Llobregat.
Pilar Gil Pons

Pilar Gil Pons

xie@viladecans.cat
Entrevista a Pilar Gil Pons, professora i investigadora de la UPC de Castelldefels.

Romina Sueta

a8032555@xtec.cat
L'alumne ha de deixar de ser espectador del seu aprenentatge per passar a ser el protagonista que aprèn i experimenta.

María Belén Rodríguez

ceipangelaroca@xtec.cat
Hem de fer un gir metodològic en la formació d'alumnes competents per viure en la societat de la informació.

Mireia Calvo

escolaelgarrofer@xtec.cat
S'ha de treballar amb les TIC com a via d'accés al coneixement, no com un recurs més.

Jordi Guijarro

jguijarroo@gmail.com
La XIE és quelcom que no trobem a altres ciutats. És un fil conductor per portar a terme projectes als centres de la ciutat

Jordi Mazón Bueso

jordi.mazon@upc.edu
Realitzar projectes per fomentar la col·laboració entre el teixit social de la ciutat i els centres educatius.
Veure'n més

Projectes

S’endega el projecte europeu IMAILE

L’Ajuntament de Viladecans, a través del projecte europeu IMAILE, facilitarà que els professores i professores creïn un Entorn Personal d’Aprenentatge a mida per als estudiants de la ciutat.

Són Especialistes

El principal objectiu és el d’inspirar als professors d’ESO, perquè acompanyin els seus alumnes en la descoberta de les habilitats que els fan únics, implicant les famílies en aquest procés. Aquest projecte té com a finalitat…

Ninus

Ninus Box és una plataforma que projecta sobre el terra continguts educatius específicament dissenyats pels nens i nenes de segon cicle d’educació infantil (P3, P4 i P5), que s’executen sobre una plataforma tecnològica, audiovisual i interactiva.

Cotutorització

Aquest projecte s’emmarca en un acord de col·laboració entre empreses del nostre municipi, centres de secundària i l’ajuntament de Viladecans, on es vol aconseguir una millor implicació entre el món educatiu i l’ empresarial.

Esmorzars/dinars amb empresaris. Forum d’empreses

>Amb aquesta iniciativa els nois i noies poden entendre millor el paper que juguen les empreses a la ciutat i quins valors i habilitats es requereixen per formar part d’elles. A més, pot ajudar a trencar les distàncies entre entre uns i altres i fer que els alumnes coneguin el teixit empresarial que conforma el seu territori.

Educació emocional i benestar a Viladecans

Quan una persona té una bona salut emocional és conscient de les seves pròpies capacitats, pot afrontar les tensions normals de la vida, pot treballar de forma productiva i fructífera i és capaç de fer una contribució a la seva comunitat.

Tauletes a les aules

L’Ajuntament de Viladecans va lliurar el passat 15 de gener de 2014, en el marc d’una experiència pilot d’innovació educativa, 34 pastilles per a la seva utilització a l’aula.

Reinvenció de l’escola

Aquest projecte tracta de suggerir noves eines i aportar nous mecanismes als centres educatius per tal que s’adeqüin a les necessitats del nou model pedagògic emergent.

Intercanvis amb escoles d’altres indrets

Els intercanvis impliquen i motiven l’alumnat en el seu procés d’aprenentatge, mobilitzant les seves competències i suscitant comportaments i actituds positives.

Descobreix el teu talent

Ensenyar a descobrir els talents que tenen les persones és fonamental per aflorar la motivació i la creença en les possibilitats d’un mateix. Cada persona té unes qualitats en les que destaca. Descobrir-les aporta a la persona confiança i seguretat.

Veure tots els projectes

Posts al Blog

Vols venir a Atrium a conèixer com són les escoles avançades?

L’any 2015, en el festival de cinema independent de Sundance als Estats Units, es va presentar un documental anomenat Most Likely to Succeed que mostra, en gairebé 90 minuts, el cicle d’un curs escolar en un dels centres de secundària de les escoles High Tech High de San Diego. Aquest documental ha esdevingut el paradigma […]

Les Escoles Bressol de Viladecans ja tenen aplicació mòbil

Aquest curs les Escoles Bressol de Viladecans han incorporat una aplicació mòbil que facilita la comunicació i la interacció amb les famílies.   La Sara Berrocal, directora de l’Escola Bressol la Muntanyeta ens explica en aquest vídeo com funciona aquesta aplicació i quines són les seves prestacions. Ha tingut molt bona acollida entre les famílies […]

Treball per projectes

Treballar per projectes. El nou repte de l’Institut de Sales

A l’Institut de Sales, des de fa un any estan aplicant una nova metodologia coneguda com a ‘Treball per Projectes‘. Es tracta del plantejament d’un repte o un objectiu a aconseguir en el qual intervenen qüestions d’una gran quantitat d’assignatures. És una manera d’integrar els coneixements tal com aquests s’interrelacionen en el món real. En […]

Treball cooperatiu a l’escola Miquel Martí i Pol

Aquesta setmana hem anat a visitar a l’escola Martí i Pol perquè ens expliquin la metodologia que fan servir a totes les seves línies. El treball cooperatiu, tal com l’entenen a aquesta l’escola, té en compte les competències bàsiques i l’aprenentatge significatiu amb exemples de la vida quotidiana, plantejant la resolució d’una situació real, i […]

Nova trobada del grup de treball ‘Impulsem la robòtica’

El passat dimecres 29 de març, hi va haver una nova trobada del grup ‘Impulsem la robòtica’ al Centre de Recursos per a Joves Can Xic, de 17 a 19 hores. Aquesta vegada vam convidar l’Anna Padilla, Cap d’Innovació de l’escola Sant Gervasi de Mollet, que va explicar als mestres assistents el projecte de robòtica […]

Veure totes les entrades