Treballar per projectes. El nou repte de l’Institut de Sales

Treball per projectes
Compartir

A l’Institut de Sales, des de fa un any estan aplicant una nova metodologia coneguda com a ‘Treball per Projectes‘. Es tracta del plantejament d’un repte o un objectiu a aconseguir en el qual intervenen qüestions d’una gran quantitat d’assignatures. És una manera d’integrar els coneixements tal com aquests s’interrelacionen en el món real.

En general, per dur a terme els reptes plantejats es necessitaran coneixements de llengua, potser d’anglès, de matemàtiques, de física, etc.. i així els alumnes aniran fent recerca i aprenent continguts de diverses assignatures interrelacionats entre ells.

Es tracta d’una metodologia que facilita el coneixement significatiu, ja que els continguts s’hi incorporen, precisament per la seva implicació i necessitat en el camí cap a la resolució del repte plantejat.

A l’Institut de Sales van començar a utilitzar aquesta metodologia el curs 2015-2016 a 1r. d’ESO i enguany ho han estès a 1r. i a 2n d’ESO. Per a poder aplicar la metodologia estan rebent formació específica i la Xarxa d’Innovació Educativa ha facilitat l’accés al coneixement necessari.

Es vol estendre aquesta iniciativa a altres centres de la ciutat i en aquest sentit, l’experiència de l’Institut de Sales és una bona prova que serà compartida amb els altres centres de la ciutat amb la intenció de promoure aquesta manera de treballar.

Està previst oferir formació al llarg del curs 2017-2018.

Més informació sobre el ‘Treball per projectes’ en aquest reportatge emès a TV3.

 

QQC A Les Vinyes – Treball per projectes from Institut-Escola Les Vinyes on Vimeo.

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada