L’escola GOAR inicia una transformació del seu projecte educatiu

Compartir

Fa uns dies una representació de l’Ajuntament de Viladecans va anar a visitar la transformació pedagògica i la reforma integral en què està immersa l’escola Goar amb la incorporació al projecte de Creixen Educació, una cooperativa de segon grau impulsada per les  cooperatives  de l’Escola Sant GervasiSuaraAbacus. L’objectiu d’aquesta cooperació és posar en funcionament un model d’escola amb segell propi, de qualitat i d’avantguarda, per respondre a les necessitats formatives del present i del futur. Creixen Educació neix amb la vocació de crear una xarxa d’escoles referent a Catalunya que aconsegueixi resultats d’èxit en l’àmbit acadèmic i humà, i que reforci el cooperativisme en el sistema educatiu.

El nou projecte educatiu de l’escola Goar es basa en quatre eixos:

 • Projecte lingüístic
 • Mètode científic
 • Procés de renovació pedagògica i tecnològica
 • Més enllà d’una escola

Projecte lingüístic

 • Anglès de P3 a 2n de Batxillerat (5 hores setmanals)
 • Science en llengua anglesa durant tota l’etapa educativa
 • Intercanvis i estades a l’estranger en anglès i alemany
 • Incorporació a 1r de l’ESO d’una segona llengua estrangera: alemany i/o francès

Mètode científic

L´objectiu d’aquest eix és fer que els alumnes s’endinsin en el mètode científic i desenvolupin la competència científica en totes les etapes educatives. Per dur a terme aquest treball, s’estan creant projectes a cada curs que potenciïn les competències pròpies d’aquest mètode: fer, preguntar-se i esbrinar les observacions realitzades, elaborar una hipòtesi, experimentar i analitzar els resultats.

Procés de renovació pedagògica i tecnològica

La base de la renovació metodològica se sustenta en les TAC, on podríem destacar:

 • Plataforma Docus (una evolució de moodle) per a la creació de recursos curriculars propis del professorat, amb la intenció que de forma progressiva els llibres de text deixin de ser el recurs principal.
 • Integració de Clickedu, com a plataforma de gestió integral de l’escola. És també una eina eficient de gestió acadèmica i de comunicació amb els alumnes i les famílies.
 • Es vol potenciar l’ensenyament e-learning perquè l’alumne sigui el centre del seu propi aprenentatge a través de la nova plataforma virtual.
 • Introducció de la robòtica i la programació de P3 a Batxillerat.
 • Aprenentatge amb tauletes digitals en l’etapa d’infantil i primària per centrar-se en l’assoliment d’habilitats bàsiques.
 • 1X1 a 1r de l’ESO. Dispositius propis per a cada alumne per tal de començar a treballar i introduir materials propis a l’aula virtual de l’escola.
 • Correu electrònic propi per a cada alumne des de Primària.

Més enllà d’una escola

La missió d’aquest eix és fer de l’escola Goar un centre social, cultural i esportiu: intensificar la comunicació amb les famílies, seguir participant en els projectes que es proposen des de l’Ajuntament de Viladecans i col·laborar amb la ciutat mitjançant l’impuls del servei comunitari per a l’alumnat de la secundària obligatòria.

Pel que fa a la col·laboració amb les famílies a través dels diferents òrgans existents (ampa, delegats i delegades de classe, i el conjunt de les famílies del centre), l’escola es proposa integrar-los a la nova plataforma del centre, Clickedu, per tal que puguin consultar tota la  informació relativa al seu fill o filla, així com les comunicacions del centre. Per dur a terme aquesta tasca, les famílies rebran una formació de la plataforma educativa i el tutor o tutora els hi acompanyarà en aquest procés.

Reforma integral del centre

L’estiu passat es van començar a fer reformes a l’edifici de l’escola, de les quals cal destacar una il·luminació sostenible d’estalvi energètic, un punt wi-fi a tots els espais comunitaris, dos punts de fibra òptica a cada aula i la transformació dels espais a l’edifici d’educació infantil per iniciar un projecte de treball per ambients per tal de garantir pràctiques educatives de qualitat i cobrir millor les necessitats evolutives dels infants.

goar2

, , , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada