Els centres de Viladecans potencien les llengües estrangeres a les seves aules

Compartir

Dins de les diferents actuacions innovadores que es duen a terme a les escoles de Viladecans trobem el desplegament de diferents projectes lingüístics. Alguns centres incorporen més hores de llengua anglesa, mentre que altres opten per realitzar altres matèries en aquesta llengua (ciències, educació física, plàstica, etc.) amb professorat format per això. Inclús la incorporació d’una segona llengua estrangera en alguns centres de secundària.

Aquestes noves aplicacions metodològiques provoquen canvis en el disseny curricular, en el treball transversal de les competències bàsiques i en l’organització del centre. Aquestes escoles treballen els continguts de les diferents matèries en llengua anglesa i amb una tipologia de textos variada, emprant fonts i recursos de diferents per arribar millor a l’alumnat.

Grup d’Experimentació per al Plurilingüisme (GEP)

El GEP (Grup d’Experimentació per al Plurilingüisme) és un programa impulsat pel Departament d’Ensenyament en el que hi participen un grup de centres de tot Catalunya. En el cas de Viladecans participen les escoles Enxaneta, Marta Mata i Montserratina, i l’Institut de Viladecans.

L’objectiu principal d’aquest projecte és millorar la competència lingüística i plurilingüe dels alumnes. Aquest objectiu es vol aconseguir incrementant l’exposició a la llengua anglesa des d’altres àrees no lingüístiques. Cada escola adapta el GEP al seu projecte de centre i a les seves necessitats.

Hem anat a visitar les escoles que formen o han format part del GEP perquè ens expliquin el seu projecte de llengües, per què van decidir incorporar-se al GEP, en què ha consistit la formació al professorat no especialista, en quines matèries no lingüístiques l’apliquen, així com altres projectes que es porten a terme per incrementar l’èxit educatiu.

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada