El Pla TAC avança i ja té vuit centres adherits

Compartir

El segon any del Pla TAC ja està en marxa. El curs 2015-2016, quatre centres van adherir-se al Pla, les Escoles Can Palmer, Montserratina, Dr. Trueta i el Col·legi Sagrada Família. Enguany, per al curs 2016-2017 s’hi han adherit, quatre més, les Escoles Germans Amat Targa, Marta Mata, Miquel Martí i Pol i l’Institut de Sales.

Aquest projecte desenvolupa el Conveni signat per l’Ajuntament de Viladecans i el Departament d’Ensenyament al març del 2015 i té com a objectiu impulsar la introducció de les Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement en els processos educatius.

El projecte vol fomentar l’ús de dispositius a l’aula amb l’objectiu de promoure un canvi metodològic en el procés d’ensenyament – aprenentatge.

Mitjançant el desplegament d’una infraestructura Wifi de gran capacitat als centres, l’ús de tauletes i ordinadors de manera extensiva i intensiva permet canviar la metodologia i passar d’un procés on el docent és el centre, a un altre centrat en l’alumne, on poder personalitzar millor els processos educatius en un entorn d’aprenentatge col·laboratiu on l’alumne és el productor del seu propi aprenentatge i no tan sols un espectador del procés.

El projecte acompanya a les Escoles en aquest camí amb:

1. Formació als docents.
2. Suport tecnològic.
3. Cessió de dispositius que fan de tractors del mateix projecte.

El passat més de novembre els centres participants durant el curs 2015-16 van valorar positivament aquest primer any del Pla TAC i ja s’ha engegat la primera fase de formació del curs 2016-17 amb una sessió impartida per la Dra. Olga Esteve, professora de la Universitat Pompeu Fabra sobre les metodologies de desenvolupament de projectes educatius als centres.

En aquests moments s’està fent el desplegament tecnològic als centres que compten ja, des del mes de setembre, d’un suport en tecnologia periòdic setmanal i aviat rebran els dispositius.

, , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada