La innovació metodològica a les escoles de Viladecans, una realitat

Compartir

L’Ajuntament de Viladecans i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya van signar, l’any 2015, un conveni per impulsar la integració de les tecnologies per a l’aprenentatge i el coneixement (TAC) en els processos educatius. Aquest és un nou pas en el Programa per a la Millora de l’Èxit Educatiu impulsat des del Departament d’Educació i que pretén promoure l’ús de noves metodologies educatives que es recolzin en l’ús de dispositius tecnològics per adaptar el fet educatiu a les noves necessitats que planteja la societat.

Aquest és un Pla que tindrà una durada de 5 anys, des del curs 2015-2016 fins al 2019-2020, al llarg dels quals tots els centres educatius de la ciutat, tant públics com concertats, en ús de la seva autonomia, s’hi podran adherir presentant un projecte d’Escola que serà avaluat tant pel Departament d’Ensenyament com pel mateix Ajuntament.

Aquest pla té 5 elements estratègics que el defineixen.

1. La Formació del professorat per poder dur a terme aquesta renovació pedagògica a les aules.

2. La presència i l’ús de dispositius tecnològics a les aules com eina de canvi.

3. L’ajut institucional per evitar l’escletxa digital i garantir la cohesió social i l’atenció a la diversitat.

4. Connectivitat de banda ampla i wifi d’última generació a les escoles  i un suport tecnològic que garanteixi el bon funcionament i ús dels dispositius.

5. L’adquisició de les competències digitals per part dels i de les alumnes dels centres educatius.

En aquest primer any s’hi han adherit les Escoles Can Palmer, Dr. Trueta, Montserratina i el Col·legi Sagrada Família que participen en la Formació que es va iniciar el passat 13 de gener.

També s’ha posat a disposició d’aquests centres 60 tauletes perquè aquestes innovacions arribin a les aules.

Des d’aquesta tribuna que és el web de la Xarxa d’Innovació Educativa, us anirem informant del desenvolupament d’aquest projecte que està cridat a ser un dels més importants en les nostres escoles.

, , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. RETROSPECTIVA PROJECTES DE LA XIE CURS 2015-16 | Xarxa d'Innovació Educativa - 18/07/2016

    […] Pla TAC.- Conveni signat entre l’Ajuntament de Viladecans i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per un període de 5 anys per tal d’impulsar la integració de les tecnologies per a l’aprenentatge i el coneixement (TAC) en els processos educatius. Pretén promoure l’ús de noves metodologies educatives que es recolzin en l’ús de dispositius tecnològics per adaptar el fet educatiu a les noves necessitats que planteja la societat. Inclou formació al professorat, assessorament pedagògic, suport tècnic continuat, instal·lació wifi i un pack de tauletes. De cara al proper curs s’inclou la també la possibilitat d’adquirir altres eines a més de les tauletes: chromebooks i Ninus Box. […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada