El projecte europeu IMAILE avança cap a la seva prova pilot

Compartir

El passat mes de gener va tenir lloc a Oporto una reunió dels socis del projecte que han de fer la prova pilot de l’eina que es desenvoluparà en el mar del projecte europeu IMAILE.

Representants de Halmstad, Konnevesi, el Land de l’Alta Saxònia i Viladecans es van reunir per avaluar les propostes de les empreses que s’havien presentat en la primera fase del procés de compra pública agregada que regeix el projecte.

Es van presentar un total de 12 empreses.  Una de les quals  havia estat desclassificada per defectes de forma i la selecció es va fer sobre les 11 candidates

20160113_111924

20160113_112009

Finalment van ser seleccionades 7 empreses que passen a la següent fase. En aquesta fase rebran una quantitat econòmica per desenvolupar la seva proposta i poder concórrer a la següent fase que s’avaluarà el proper mes de maig

Teniu tota la informació de les empreses en aquest link

Voldríem destacar que una de les propostes seleccionades és un consorci català, liderat per Edicions EDEBÉ. Es tracta de la proposta anomenada AMIGO com acrònim de   smArt steM learnInG ecOsystem (AMIGO)

Es tracta d’una proposta que es desenvoluparà sobre la base de la combinació i l’extensió de tecnologia ja existent.

La nova eina tindrà com a objectiu desenvolupar un entorn d’immersió que proporcioni a les escoles de primària i secundària la possibilitat d’un enfocament d’aprenentatge centrat en l’estudiant. AMIGO integrarà sis mòduls STEM (acrònim de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) enriquits amb un perfil més  dinàmic:

1. Mòdul focalitzat a les matèries STEM
2. Mòdul focalitzat en l’entorn personal d’aprenentatge.
3. Mòdul amb les Eines de creació i producció de continguts.
4. Mòdul d’interacció amb les xarxes socials.
5. Mòdul per a l’anàlisi de l’aprenentatge.
6. Mòdul de ePortafoli i per a la Formació al llarg de la vida

La integració d’aquests mòduls donarà un producte global que també es focalitzarà en un sistema intel·ligent de tutoria i d’anàlisi de l’entorn de l’estudiant des de 5 punts de vista: motivació, esforç, autonomia, socialització i rendiment.

En conseqüència, AMIGO té com a finalitat donar un ecosistema integral que proporciona un entorn d’aprenentatge personal de pròxima generació per a matèries STEM incloent múltiples funcionalitats diferents destinades a augmentar la motivació dels estudiants per aprendre STEM i l’augment dels resultats de l’estudi mitjançant l’adaptació de l’ensenyament a les necessitats dels estudiants.

Al final, d’aquestes 7 empreses, en quedaran només 2. La prova pilot d’aquestes dues solucions es farà entre gener i juny de 2017 a alguns centres educatius de Viladecans. A partir del curs 2017-2018, tots els centres podran gaudir de la plataforma educativa més avançada d’Europa que permetrà treballar l’aprenentatge de manera personalitzada adaptant-se a les necessitats de cada alumne

 

, ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada