‘Ciencia en Acción’ arriba a Viladecans

Compartir

La XVI edició de Ciencia en Acción tindrà lloc del 16 al 17 d’octubre a Can Calderon i al Cúbic Viladecans respectivament. Més de 300 estudiants, professors i divulgadors presentaran uns 90 projectes amb activitats i treballs de divulgació de vuit països (Espanya, Portugal, Argentina, Mèxic, Perú), demostracions científiques executades per professors i alumnes de primària, secundària i universitat, al públic assistent.

banner2banner3

 

 

 

 

 

 

Ciencia en Acción és una iniciativa del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, el principal objectiu de la qual és promoure la comunicació social de la ciència i presentar-la d’una manera motivadora de tal manera que els joves i el públic s’interessin per ella.

Fira científica per a la ciutadania

Entre altres activitats que es podran gaudir, la Universitat Politècnica de Catalunya UPC presenta a la fira una granja de dinosaures com a mascotes artificials, en què es mostrarà la tecnologia robòtica, un tractor automàtic que presenta un nou sistema que permet millorar l’economia de les explotacions agràries, redueix l’impacte mediambiental i garanteix la seguretat alimentària. També es presenten activitats en què a través del joc es mostren diversos aspectes i propietats molt bàsiques de l’aigua per a nens de 0 a 3 anys.

L’horari de la fira serà de 11:30-18:30 el dia 17 d’octubre al Cúbic. L’entrada és gratuïta.

Premis d’educació i promoció científica

En aquesta trobada s’atorgaran els premis als guanyadors del programa d’educació i comunicació de la ciència, en què han participat 368 projectes en els més de 20 modalitats. Aquests experiments, demostracions o treballs que es presentaran a la Fira de Viladecans ja han estat premiats amb anterioritat en algun altre concurs estatal.

Els visitants podran gaudir amb la presentació d’alguns dels experiments més sorprenents, obres de teatre, i altres espectacles per apropar la ciència al públic en general.

Ciencia en Acción

Implica a tota la comunitat educativa i científica espanyola així com als divulgadors. Aconsegueix, per tant, un gran impacte en la població per augmentar l’estima públic per la ciència i les vocacions científiques. També potencia la innovació en l’ensenyament de les ciències, preparant als formadors de professorat.

, , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada