Viladecans coordina una xarxa temàtica a la RECE (Red Estatal de Ciudades Educadoras)

Compartir

La RECE es va iniciar com a moviment l’any 1990 amb motiu del I Congrés Internacional de Ciutats Educadores, celebrat a Barcelona, quan un grup de ciutats representades pels seus governs locals, va plantejar l’objectiu comú de treballar conjuntament en projectes i activitats per millorar la qualitat de vida dels habitants, a partir de la seva implicació activa en la pròpia ciutat i d’acord amb la Carta de Ciutats Educadores. El 1994 es va formalitzar com (AICE) Associació Internacional de Ciutats Educadores al III Congrés Internacional de Ciutats Educadores, celebrat a Bolonya.

Viladecans es va adherir a la Carta de Ciutats educadores des del començament, el mateix 1990. Des de llavors ha estat una ciutat molt activa i ha participat en els grans reptes que l’Associació s’ha proposat.

En la XI Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores celebrada a Gandia del 15 al 18 d’octubre, la ciutat de Rivas Vaciamadrid va acceptar el repte de coordinar la Xarxa Estatal durant el període 2013-2015, i es va comprometre a impulsar les xarxes temàtiques que es formessin en el si de la RECE, intentant així que poguessin participar activament el major nombre de ciutats. És en aquest context, que l’Ajuntament de Viladecans es va proposar coordinar una xarxa temàtica que porta per títol “Innovació educativa per a la millora de l’èxit educatiu”, a la quals’hi han afegit un total de 16 ciutats de tot l’Estat. L’objectiu d’aquesta Xarxa és crear una Guia d’estratègies de polítiques públiques per al foment de la innovació educativa, que pugui ajudar a totes aquelles ciutats que no han establert un pla per implementar tots els canvis metodològics que s’estan donant en l’educació. Aquesta Guia es compondrà de quatre grans eixos: la ciutat, el centre educatiu, la comunitat (famílies, entitats i empreses), i la xarxa (la forma en que es dinamitzen tots aquests components).

Les ciutats membres de la xarxa han començat a treballar en aquest document, que es presentarà el proper 31 de gener de 2015 a Viladecans amb motiu de la II Jornada de la Xarxa d’Innovació Educativa de Viladecans.

A més, dintre del XIII Congrés de Ciutats Educadores que es celebrarà a Barcelona els propers dies 13-16 de novembre, i donat que l’eix temàtic del congrés la la inclusió, Viladecans ha estat seleccionada per presentar un projecte d’inclusió, AWI.net.

Per a més informació, podeu consultar els seguents links

Carta de Ciutats Educadores

XIII Congrés de Ciutats Educadores Barcelona 2014

AICE (Associació Internacional de Ciutats Educadores)

RECE (Red Estatal de Ciutades Educadoras)

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada