Entrevista a Núria Vallduriola Calbo: l’FP Dual a l’Institut Torre Roja

Compartir

La Formació Professional Dual, que funciona com a model educatiu des de fa anys a països com França o Alemanya, ja s’està implantant a Catalunya. Viladecans és una de les ciutats que forma part del programa de col·laboració entre els centres educatius i les empreses, com a estratègia fonamental de la seva aposta per la formació. Es tracta d’un projecte a tres bandes, en què els centres de FP i les empreses es posen en contacte a través de l’Ajuntament per possibilitar l’adquisició de competències i inserció laboral dels joves.

Un dels beneficis principals de la FP Dual és l’oportunitat d’aprendre en el propi lloc de treball, segons les demandes del mercat laboral i de les empreses. Aquest aprenentatge és, a més, remunerat. Es pretén així posar solució a un problema tradicional de l’ensenyament: la distància entre l’empresa i els centres educatius, que de vegades no donen resposta als requeriments del mercat laboral.

L’estada a l’empresa es divideix en dues fases. A la primera, l’alumne s’hi incorpora per realitzar unes pràctiques i adaptar-se al funcionament de l’empresa. En finalitzar aquest període, s’inicia l’estada remunerada en modalitat de contracte o de beca, atenent als criteris d’accés prèviament acordats entre l’empresa i el centre de formació.

Xerrem amb la Núria Vallduriola Calbo, directora de l’ Institut Torre Roja de Viladecans , perquè ens expliqui en què consisteix, els seus beneficis per a les empreses i els alumnes, els cicles de grau mitjà i superior que hi participen, els col·laboradors i la relació del projecte amb l’Ajuntament. Algunes de les empreses involucrades en aquest projecte són UnileverSealed Air , Desigual , Clece , Fructusweb , Calbet , el Centre Social I Sanitari Frederica Montseny , l’ Hospital de Viladecans i la Xarxa Comercial de Viladecans.

Per ampliar la informació sobre aquest projecte, us oferim els enllaços:

, , , , , , , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada