Els Treballs de recerca: l’experiència del món educatiu a l’empresa

Compartir

De la necessitat d’introduir l’alumnat de batxillerat a l’empresa, sorgeix la iniciativa dels Treballs de Recerca. Aquests treballs, que comencen en el primer curs i acaben en finalitzar el segon, són obligatoris per superar el batxillerat. Es tracta d’investigacions sobre temes molt variats, que treballen de manera pràctica amb l’ajuda d’empreses de Viladecans

L’Ajuntament de la ciutat ha estat l’encarregat de posar en contacte els centres amb les empreses. Pepi Vázquez, de l’àrea de Programes Educatius, ens explica en què consisteixen aquests treballs de recerca i com s’estan desenvolupant. En el projecte, impulsat des de la XIE durant aquest any, han participat els sis centres que imparteixen batxillerat a Viladecans. De cada un dels centres s’han seleccionat dos projectes, de diverses temàtiques, perquè els alumnes que els han proposat coneguin de manera pràctica l’aplicació de la seva recerca en un entorn laboral. Des de com construir un robot, fins al paper del gènere femení en el dret romà, passant per les noves tecnologies o la química, els projectes ja han començat a materialitzar-se en les empreses col·laboradores durant aquest mes de juliol. La tasca de les empreses és co-tutoritzar aquests projectes des d’una perspectiva pràctica i aplicada, i aportant valor mitjançant l’orientació adequada a cada un.

Per conèixer més sobre el projecte que està duent a terme Micaela, el treball de la qual va ser seleccionat a l’INS Torre Roja, parlem amb Joan Pañella i Laura Angulo, de l’estudi d’assessoria fiscal i jurídica GEMAP de Viladecans, empresa col·laboradora del programa. Laura Angulo, advocada col·legiada per l’ICAB, està supervisant el projecte de l’alumna, que vol aprofundir en el paper de la dona en el dret romà i la seva relació amb la legislació actual. La Laura ens explica que  li han marcat “les directrius per escollir els àmbits en què hi ha més empremta del Dret Romà, que són sobretot els de la família i les successions”. Accedir a llibres especialitzats en Dret li era difícil, així que des GEMAP li han facilitat l’accés documental per a la seva investigació. La Laura Angulo afegeix: “també li hem donat pautes per filtrar la informació i durant l’estiu continuarem amb aquesta tasca de tutorització i mentoring”.

Joan Pañella, fundador i director de GEMAP, ens parla en aquest vídeo de l’experiència dels Treballs de recerca i dels beneficis que suposa el fet que els organismes públics promoguin l’acostament entre el món educatiu i l’empresa.

 

Enllaços d’interès

XTEC: els treballs de recerca

Institut de Sales: http://www.institutdesales.net

Institut Miramar: http://agora.xtec.cat/iesmiramar/intranet

Institut Mestres i Busquets: http://www.institutmestres.com

Institut Torre Roja: http://web.iestorreroja.com

Col·legi Sant Gabriel: http://www.santgabriel.cat/joomlapro

Col·legi Goar: http://www.escolagoar.cat/

, , , , , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada