Workshop Entorns Personals d’Aprenentatge

Compartir

En el marc del projecte europeu IMAILE, del qual vam parlar el febrer passat, va tenir lloc el 20 de maig a Viladecans la primera jornada de treball de més de 50 docents compromesos amb la innovació educativa. IMAILE té com a objectiu el desenvolupament de Entorns Personals d’Aprenentatge (Personal Learning Environments o PLE), per millorar l”èxit educatiu i actualitzar la metodologia d’aprenentatge i adaptar-la a l’actual context digital. Es tracta d’una iniciativa compartida amb ciutats sueques, finlandeses i altres institucions i empreses europees.

IMAILE vol acompanyar els docents en aquesta nova aventura educativa, proporcionant eines útils i les habilitats tecnològiques necessàries per construir els seus propis PLE. Les matèries triades per al projecte són ciències, matemàtiques i tecnologia. El programari serà multiplataforma i funcionarà en tots els dispositius del mercat.

A Viladecans aquest projecte es realitza amb els docents dels instituts i centres d’educació concertada que imparteixen educació secundària, però també amb experts en PLE. També compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

La primera de les jornades de treball amb els docents va gaudir de la presència de dos grans experts en PLE: Jordi Adell i Ramon Barlam.

El projecte es va iniciar el febrer de 2014 i tindrà una durada de 42 mesos. La finalització prevista és a l’agost de 2017. Es tracta d’un projecte a mig-llarg termini que permetrà crear estàndards europeus adequats a la realitat dels estudiants de secundària i enfortir les xarxes de col·laboració i discussió.

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada