Comunitats i recursos per a docents

Compartir

Si en un dels nostres articles anteriors parlàvem de eTwinning, la xarxa europea d’accions educatives innovadores, avui ens centrem en comunitats en constant desenvolupament i de màxim interès per a educadors.

Comencem amb dues xarxes de referència a Catalunya, XTEC (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya) i edu365.cat. XTEC ofereix recursos per a tots els nivells educatius, incloses les famílies professionals (FP). També informació i espai per als centres educatius, orientació i currículum, formació per als agents educatius i diversos projectes d’interès.

Un dels seus serveis més interessants és el de centralitzar informació rellevant per ajudar la relació escola-família amb recursos molt útils per fomentar la participació i el compromís a les llars. També ofereix recursos per gestionar la col•laboració entre les empreses i els centres de formació professional, entre múltiples recursos més.

xtec
Edu365 és el portal del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per a pares i alumnat, en el qual podem trobar tot tipus de recursos adequats a cada nivell educatiu. Després de la seva gran acceptació en les llars, ha passat a convertir-se en un dels portals de referència de les escoles catalanes. Ofereix un vincle directe a Merlí, el catàleg de recursos educatius de xtec.cat. A més, ens manté informats de les últimes novetats i activitats del món educatiu de Catalunya.

edu365

Didactalia és la flamant guanyadora de millor web en els premis Zapping 2014 que lliura la Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (TAC). Es reconeix així la gran tasca d’aquesta comunitat educativa, també des de mitjans no especialitzats. Ofereix un amplíssim catàleg de recursos d’alta qualitat, en múltiples idiomes i classificats segons diversos paràmetres. La comunitat de docents és molt activa i comparteixen el material també amb els alumnes i les famílies.

dictalia

Espiral és una altra gran coneguda pels docents. Integra iniciatives com la pròpia Didactalia, la xarxa educativa escolar Tiching per a docents, alumnes i familiars o Edublogs.

espiral

Ineverycrea és una altra comunitat amb vocació integradora per a totes les persones involucrades en la innovació educativa. Pertanyent a l’editorial Santillana, ofereix, a més de la comunitat docent, el contacte amb un consultor TIC per solucionar dubtes i ajudar en el procés de canvi tecnològic. A més, fomenta el debat entre professionals de l’Educació i comparteix projectes originals dins de països hispanoparlants.

invery
ENLLAÇOS:

Un comentari a Comunitats i recursos per a docents

  1. Núria Prunés 14/03/2014 at 9:04 #

    Bon dia !!

    Vull compartir amb vosaltres un altre lloc on trobar recursos per les nostres classes. Es tracta d’ARC (Aplicació de Recursos al Currículum), una plataforma de l’Xtec on podem trobar i compartir propostes per treballar el currículum de forma competencial.

    Us la recomano !!!

    http://apliense.xtec.cat/arc/

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada