El projecte de les tauletes arriba a l’escola Mediterrània

tauletes_mediterrania_
Compartir

Després de l’escola Montserratina el 2014, l’escola Amat Targa al 2015 i l’escola Marta Mata al 2016, les 35 tauletes Android han arribat a l’escola Mediterrània per quedar-se durant tot l’any 2017.

La intenció del centre és incloure aquests dispositius per:

    1. Oferir un coneixement als alumnes d’una eina que està a l’abast de tothom per millorar la seva competència digital.
    2. Iniciar una educació viva i activa a P3 incorporant les tauletes com un element més que pugui fer créixer els alumnes.
    3. Consolidar el curs vinent aquesta eina dins una sèrie d’unitats didàctiques a cada cicle, per tal d’incorporar-se en un futur al pla TAC.
    4. Millorar la connectivitat de l’escola.

Els mestres de l’escola han rebut una formació que, pel seu projecte de centre, s’ha centrat en la narrativa digital i la comprensió lectora, l’elaboració de vídeo tutorials i la voluntat de treballar per ambients a l’educació infantil.

a) Narrativa digital: dins el projecte ILEC d’impuls a la lectura, estan treballant la narrativa digital. Els alumnes creen les seves pròpies produccions amb diferents aplicacions per millorar la comprensió lectora i l’expressió escrita. D’aquesta manera, els alumnes creen els seus llibres i la seva biblioteca d’aula. El conte encadenat de Sant Jordi, que s’explica a l’entrevista, és un clar exemple de digitalització narrativa.

b) Elaboració de vídeo tutorials: per una banda, els mestres fan vídeo tutorials per ajudar els alumnes a començar a treballar la flipped classroom (classe invertida). Per altra banda, els mateixos alumnes pengen les seves produccions a la web de l’escola (tutorials, podcasts, articles i diferents documents del que fan a l’aula).

c) Treball per ambients: amb la idea d’incorporar progressivament una educació viva i activa a tot el centre, inclouran les tauletes per treballar en racons com un element més de la gamificació.

Els mestres han observat que les tauletes són un instrument molt atractiu i motivador pels alumnes, alhora que una eina eficaç per treballar determinats aspectes.

Continuarem informant de com es desenvolupa el projecte de les tauletes a l’escola Mediterrània!

,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada