Fa uns dies una representació de l’Ajuntament de Viladecans va anar a visitar la transformació pedagògica i la reforma integral en què està immersa l’escola Goar amb la incorporació al projecte de Creixen Educació, una cooperativa de segon grau impulsada per les cooperatives de l’Escola Sant Gervasi, Suara i Abacus. L’objectiu d’aquesta cooperació és posar en funcionament un model d’escola amb segell propi, de qualitat i d’avantguarda, per respondre a les necessitats formatives del present i del futur. Creixen Educació neix amb la vocació de crear una xarxa d’escoles referent a Catalunya que aconsegueixi resultats d’èxit en l’àmbit acadèmic i humà, i que reforci el cooperativisme en el sistema educatiu.
El nou projecte educatiu de l’escola Goar es basa en quatre eixos:
- Projecte lingüístic
- Mètode científic
- Procés de renovació pedagògica i tecnològica
- Més enllà d’una escola
Projecte lingüístic
- Anglès de P3 a 2n de Batxillerat (5 hores setmanals)
- Science en llengua anglesa durant tota l’etapa educativa
- Intercanvis i estades a l’estranger en anglès i alemany
- Incorporació a 1r de l’ESO d’una segona llengua estrangera: alemany i/o francès
Mètode científic
L´objectiu d’aquest eix és fer que els alumnes s’endinsin en el mètode científic i desenvolupin la competència científica en totes les etapes educatives. Per dur a terme aquest treball, s’estan creant projectes a cada curs que potenciïn les competències pròpies d’aquest mètode: fer, preguntar-se i esbrinar les observacions realitzades, elaborar una hipòtesi, experimentar i analitzar els resultats.
Procés de renovació pedagògica i tecnològica
La base de la renovació metodològica se sustenta en les TAC, on podríem destacar:
- Plataforma Docus (una evolució de moodle) per a la creació de recursos curriculars propis del professorat, amb la intenció que de forma progressiva els llibres de text deixin de ser el recurs principal.
- Integració de Clickedu, com a plataforma de gestió integral de l’escola. És també una eina eficient de gestió acadèmica i de comunicació amb els alumnes i les famílies.
- Es vol potenciar l’ensenyament e-learning perquè l’alumne sigui el centre del seu propi aprenentatge a través de la nova plataforma virtual.
- Introducció de la robòtica i la programació de P3 a Batxillerat.
- Aprenentatge amb tauletes digitals en l’etapa d’infantil i primària per centrar-se en l’assoliment d’habilitats bàsiques.
- 1X1 a 1r de l’ESO. Dispositius propis per a cada alumne per tal de començar a treballar i introduir materials propis a l’aula virtual de l’escola.
- Correu electrònic propi per a cada alumne des de Primària.
Més enllà d’una escola
La missió d’aquest eix és fer de l’escola Goar un centre social, cultural i esportiu: intensificar la comunicació amb les famílies, seguir participant en els projectes que es proposen des de l’Ajuntament de Viladecans i col·laborar amb la ciutat mitjançant l’impuls del servei comunitari per a l’alumnat de la secundària obligatòria.
Pel que fa a la col·laboració amb les famílies a través dels diferents òrgans existents (ampa, delegats i delegades de classe, i el conjunt de les famílies del centre), l’escola es proposa integrar-los a la nova plataforma del centre, Clickedu, per tal que puguin consultar tota la informació relativa al seu fill o filla, així com les comunicacions del centre. Per dur a terme aquesta tasca, les famílies rebran una formació de la plataforma educativa i el tutor o tutora els hi acompanyarà en aquest procés.
Reforma integral del centre
L’estiu passat es van començar a fer reformes a l’edifici de l’escola, de les quals cal destacar una il·luminació sostenible d’estalvi energètic, un punt wi-fi a tots els espais comunitaris, dos punts de fibra òptica a cada aula i la transformació dels espais a l’edifici d’educació infantil per iniciar un projecte de treball per ambients per tal de garantir pràctiques educatives de qualitat i cobrir millor les necessitats evolutives dels infants.
No hi ha cap comentari.