El Col·legi Sant Gabriel participa en un projecte europeu de ciència ciutadana

Compartir

Aquesta setmana hem anat al Col·legi Sant Gabriel per informar del projecte STEM for Youth, una activitat de ciència ciutadana que estan portant a terme juntament  amb la Universitat de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya, dins el marc europeu d’Horitzó 2020 per a l’educació i la formació.

El projecte STEM for Youth (un acrònim per les disciplines acadèmiques de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) vol apropar els adolescents a la ciència i la tecnologia mitjançant activitats que proporcionin una nova mirada, donat que se centra en el que succeeix a la societat i els mostra el que significa, en la pràctica, tenir un enfocament responsable de la investigació. La part més interessant és que els estudiants  tenen un paper protagonista en tot el procés.

20170220_150554L’objectiu d’aquest projecte  és identificar diferents tipus de científics i enginyers que treballin més a prop de la societat. Això es porta a terme mitjançant dos eixos: 1) Identificar les ‘habilitats mare’ que són més necessàries per a futurs llocs de treball i millorar-les a través de l’oferta educativa; 2) Acostumar la societat, i en particular als joves estudiants, per reconèixer i apreciar els conceptes STEM que succeeixen en la nostra vida quotidiana. Per dur a terme aquesta tasca s’han creat uns continguts i metodologies educatives formals i informals per ensenyar i aprendre la ciència d’una manera atractiva per mitjà d’experiments, jocs i activitats de ciència ciutadana a les escoles.

En el vídeo d’aquesta setmana us expliquem com s’està portant a terme l’activitat al Col·legi Sant Gabriel, com es va originar i quina és la resposta dels alumnes davant un projecte d’aquestes característiques.

 

 

 

 

,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada