Viladecans, un referent de la Innovació Educativa a Catalunya

Compartir

Viladecans i les seves polítiques d’Innovació Educativa van estar presents el passat dimecres 28 de setembre al XXIVè Fòrum Local d’Educació organitzat per la Diputació de Barcelona a l’auditori de Caixa Forum davant l’assistència de més de 400 persones, la majoria professionals del món de l’educació.

Eduard Vallory, director del programa Escola Nova 21 i president del Centre UNESCO de Catalunya, va fer la ponència central de l’acte on va defensar la implicació dels municipis i els barris, el que ell anomenà “nivell meso”, que ha de permetre la creació de “xarxes transversals que permetin estendre les propostes, compartir els coneixements i posar en valor així les experiències socials”.
Va explicar també, com a director del Programa Escola Nova 21, que s’havien presentar 485 centres a la convocatòria que inicialment estava destinada a 200 centres educatius de tot Catalunya i que gràcies a la implicació del món municipalista encapçalat per la Diputació de Barcelona havia estat possible no deixar cap centre fora.

A aquest programa s’hi van presentar cinc centres de Viladecans, les escoles de Can Palmer, Dr. Trueta, Montserratina, Àngela Roca i el Col·legi Sant Gabriel. Volem donar l’enhorabona a totes elles i com diríem de manera col·loquial, se’ls hi ha girat feina.
Un cop finalitzada la ponència central, el programa estava constituït per tres taules rodones que van tenir lloc a continuació, la primera era d’experiències de centres docents i les dues últimes amb la intervenció de projectes i propostes lligades al món municipal.
En la primera hi van participar les dues representants de l’Associació de catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya, Esther Salat i Gisela Navarro, regidores de Sant Cugat i Viladecans respectivament que van posar negre sobre blanc qüestions com “la necessitat de crear ciutats que aprenen i municipis que faciliten aquest aprenentatge”. “És exigible que hi siguem, que contribuïm a desenvolupar projectes educatius innovadors”, coincidien en assegurar les ponents.

I exemple d’això en van ser les iniciatives que es van exposar tot seguit, a la següent taula rodona amb propostes vinculades als municipis de Viladecans, Sant Cugat del Vallès, El Prat de Llobregat i a la comarca d’Osona. Per part de Viladecans, en Joan Bassolas, dinamitzador de la Xarxa d’Innovació Educativa va presentar aquest projecte davant de l’assistència de quatre-cents professionals de l’educació en totes les seves vessants.

fle_experiencies-1024x744

, , , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada