Viladecans es prepara per a la fase de testeig de les plataformes del projecte IMAILE

Compartir

Projecte IMAILE per a la innovació educativa: Presentació de les plataformes que es testaran a les escoles de Viladecans

Els passats 20, 21 i 22 de setembre va tenir lloc a Magdeburg la trobada amb els proveïdors que competeixen en la fase actual del projecte IMAILE, en què Viladecans forma part com a únic representant espanyol juntament amb membres de Suècia, Finlàndia, Alemanya, Hongria, Portugal i Àustria.

img_20160921_141846img_20160920_152026_968img_20160921_092428img_20160922_092619

IMAILE situarà a Viladecans com a ciutat pionera a nivell català i espanyol en formar part d’un projecte que proveirà a tots els alumnes de primària i secundària de la ciutat d’un Entorn Personal d’Aprenentatge a mida. El projecte es va iniciar el 2015, amb una convocatòria que tenia com a objectiu que empreses presentessin les seves propostes de creació d’Entorns Personals d’Aprenentatge innovadors i de les quals al final del projecte en quedaran dues. En el moment present, després de més d’un any d’execució, hi ha 4 propostes en concurs, que es van presentar a Magdeburg (Alemanya) el mes de setembre de 2016 davant de tots els socis del projecte:

  • STEM it your way! (SiWay) – Es tracta d’un consorci d’Alemanya, Suïssa, Holanda i Grècia format per una empresa (IMC Information Multimedia Communication AG), una escola (Agogi Scholi Panagea Savva AE) una escola politècnica (École Polytechnique Fédérale de Lausanne) i una universitat (Universiteit Twente, Ellinogermaniki).
  • Almerin Personal Learning Environment – liderat per una empresa de Finlàndia (Almerin Ky).
  • smArt steM learnInG ecOsystem (AMIGO) – és el consorci espanyol format per Ediciones Don Bosco Salesianos de la Provincia de Barcelona (EDEBÉ, com a líder de projecte) juntament amb MyDocumenta i Gradiant.
  • 3D Virtual STE(A)M Laboratory – es tracta d’un consorci de Finlàndia i el Regne Unit (Finpeda OY, liderant el projecte i Adminotech Oy, IOAP).

Com aprofitarà Viladecans aquesta experiència?
Entre el segon i el tercer trimestre escolar, els dos projectes definitius es provaran a les escoles, i Viladecans serà una de les 4 ciutats europees que tindran l’oportunitat de testar els prototips. Els centres locals que provaran els prototips finalistes són els instituts Miramar, el Torre Roja i el Col·legi Sagrada Família, tot i que les possibilitats de participació podrien estar obertes també a altres centres.

Què permetran aquestes solucions digitals innovadores?
Els nous programaris d’Entorns Personals d’Aprenentatge hauran de ser operatius a qualsevol dispositiu electrònic i ajudaran als nens i nenes de primària i secundària a adquirir les competències educatives necessàries de forma personalitzada. Seran eines amb què l’alumne podrà fer un aprenentatge a mida, personalitzar els seus interessos, compartir amb altres els seus coneixements sobre temes favorits i configurar un itinerari pedagògic controlat i monitoritzat per part dels professors i pares/tutors. Què suposaria tot això en el procés d’aprenentatge dels alumnes? Un nou paradigma està per descobrir.

, , , , , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada