Cinc centres de Viladecans formaran part de ‘Escola Nova 21’

Compartir

Com ja us vam informar en un post anterior, l’aliança entre diferents organismes ha suposat la creació del programa Escola Nova 21, que pretén generar un coneixement sobre pràctiques educatives avançades a partir d’investigacions de base científica i teixir un ecosistema de centres que intercanviïn experiències i metodologies. Es tracta d’un coneixement que pugui traspassar-se al sistema educatiu per tal que els centres que hi participen renovin la seva metodologia pedagògica.

Dels 200 centres que estaven previstos que entressin, finalment han pogut accedir tots els que s’han presentat, 481. D’aquests, cinc escoles són de Viladecans: les escoles Àngela Roca, Can Palmer, Doctor Trueta, Montserratina i el Col·legi Sant Gabriel.

La Xarxa d’Innovació Educativa de Viladecans ha anat a visitar la direcció d’aquestes escoles perquè expliquin com funciona el programa per dins, què els ha motivat a presentar-se i què esperen d’aquest procés a mig termini.

L’escola Àngela Roca creu que participar en aquest programa suposarà el trencament amb un sistema educatiu que dóna poc espai a la recerca, la descoberta i la creativitat. El Doctor Trueta considera que el procés de transformació que va iniciar l’escola fa tres anys serà ara més ràpid, més segur i de més qualitat. Per altra banda, l’escola Can Palmer, amb una direcció nova, va veure moltes similituds entre el projecte de direcció que havia presentat i l’ideari de l’Escola Nova 21, de tal manera que els ajudarà a portar a terme el procés ja iniciat. Pel que respecta a l’escola Montserratina, amb alguns anys d’experiència introduint eines innovadores,  asseguren que el programa va lligat a un model d’escola que ajuda a formar persones competents per a la vida. Finalment, el Col·legi Sant Gabriel va veure com el nou projecte pedagògic del centre anava molt de la mà de la progressiva eliminació d’un aprenentatge basat en la transmissió de coneixements per apostar en un coneixement principalment competencial.

Esperem que totes cinc escoles assoleixin els seus objectius i que l’espai d’informació, reflexió, transmissió de projectes i metodologies que suposa formar part de l’Escola Nova 21 els ajudi a aconseguir el canvi que es proposen. Des de la XIE anirem seguint de ben a prop la feina que facin per informar de la seva evolució.

Enllaços d’interès:

Massiva incorporació de centres al programa Escola Nova 21

 

,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada