Construeix la teva impressora 3D i emporta-te-la a casa. Taller d’impressores 3D.

Compartir

Ja estem preparant la Setmana de la Ciència a Viladecans. Del 15 al 20 de novembre hi haurà tot un conjunt d’activitats amb l’objectiu de posar la ciència i la tecnologia a l’abast de tothom. Properament dedicarem espai en aquest web a explicar-vos les activitats que s’hi desenvoluparan però avui us volem parlar d’una que destaca sobre les demés: el muntatge d’una impressora 3D

flyer-746x353-catalan
Aquesta activitat organitzada pel Delta Business Center, l’empresa ThingiBox i la Fundació Ciutat de Viladecans i que també promou la Xarxa d’Innovació Educativa tindrà lloc els pròxims dies 18 de 16.00 a 20.00 h, el dia 19 de 10.00 a 20.00 h i el dia 20 de novembre de 10.00 a 14.00 h. al Delta Business Center, carrer Tecnologia núm. 17, planta 0 de Viladecans.

L’objectiu del taller és el muntatge d’una impressora PRUSA 3D i l’aprenentatge del seu funcionament, la seva configuració i les possibles aplicacions. Com diu la publicitat, construeix la teva impressora 3D i emporta-te-la a casa.

Podeu fer la inscripció en aquest link

Les impressores 3D és una de les tecnologies emergents que l’informe Horizon Report l’apunta com una d’aquelles que estaran als centres educatius en un termini curt de temps.

I ens venen al cap diverses preguntes que hi estan relacionades: Són les impressores 3D una eina educativa? Què podem fer amb elles als centres de primària i secundària? Quines competències es poden treballar amb el seu ús?, i moltes d’altres.

Aplicada a l’educació, la impressió 3D permet construir models en tres dimensions per recrear parts del cos, simular lleis de la física o estructures químiques. A més, brinda als docents una eina per augmentar el ventall d’activitats educatives de les assignatures científiques i tècniques. Les activitats amb impressió 3D, contribueixen a desenvolupar capacitats com la creativitat, el treball en grup de forma col·laborativa, la innovació, la resolució de problemes o la visió espacial. D’altra banda, els estudiants s’acostumen a un tipus de tecnologia que ja s’utilitza en molts sectors professionals, des de l’enginyeria espacial a la medicina o la gastronomia.

Hi ha tot un seguit d’experiències que podeu consultar.

7 usos educativos de la impresión 3D

http://arteeducacionymediosaudiovisuales.blogspot.com.es/2016/02/el-uso-de-las-impresoras-3d-en-el-aula.html

http://www.educaciontrespuntocero.com/?s=impresoras+3D

Aquest taller pot ser una oportunitat per a que els centres educatius de Viladecans coneguin aquesta tecnologia i acabin fent-la servir a les seves aules amb els i les alumnes

 

 

 

, , , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada