Casals d’estiu de la XIE 2016

Compartir

El passat dia 27 de juny va començar la segona edició dels Casals d’Estiu de la XIE, que organitza la Fundació Ciutat de Viladecans conjuntament amb l’Ajuntament de Viladecans i el Centre de Recursos per a Joves de Can Xic.  Enguany hi han moltes novetats respecte a l’any passat, és un casal molt més complet i està ple de noves i atractives activitats.

Els casals van destinats  a nens i nenes d’entre 9 i 16 anys interessats en la programació i la robòtica educativa. Tenen una durada de 3 setmanes (del 27 de juny al 15 de juliol) en horari de matins, de 9.30 a 14.00 hores.

MODALITATS DE CASALS

* Casal de Programació i robòtica 1

Data: del 27 juny al 15 juliol

Hora: de 9:30 a 14:00h

Lloc: Centre de Recursos per a Joves Can Xic

Edat: 9-12 anys

Places disponibles: 16 pers.

Taller:  programació d’un robot amb un ‘kit BQ amb printbot‘ i personalització manual de robot amb ‘goma eva’.

* Casal de Programació i robòtica 2

Data: del 27 juny al 15 juliol

Hora: de 9:30 a 14:00h

Lloc: Centre de Recursos per a Joves Can Xic

Edat: 12-16 anys

Places disponibles: 16 pers.

Taller: muntatge i programació d’un robot amb un ‘kit de Scratch For Arduino‘ i personalització manual de robot amb ‘goma eva’.

SORTIDES

Es farà una sortida per setmana amb la idea de barrejar diversió i el coneixement d’altres eines de programació i robòtica innovadores. La primera setmana van a anar a l’Ateneu de Fabricació Les Corts amb la idea de dissenyar cartells per a les sales de diferents edificis de la ciutat de Viladecans amb el software ‘Rhinoceros 3D’. També van poder veure com s’imprimien els mateixos amb una impressora làser. La segona setmana està dedicada a l’esbarjo i aniran a Podium Viladecans per gaudir d’un matí a la piscina. L’última setmana visitaran l’empresa Pal-Robòtics i veuran com es fabrica un humanoide, així com diverses demostracions dels mateixos.

ALTRES ACTIVITATS PROGRAMADES

  1. Drons: fer volar un parrot mitjançant l’app mòbil.
  2. Impressora 3D: explicació de com funciona, des de com fer el disseny fins a la impressió.
  3. Realitat Virtual: pack ‘htc vive‘ amb el qual els nens i nenes podran experimentar un gameplay virtual.

Més informació:

xie@viladecans.cat

http://casalxplai2016.blogspot.com.es/

 

Trackbacks/Pingbacks

  1. RETROSPECTIVA PROJECTES DE LA XIE CURS 2015-16 | Xarxa d'Innovació Educativa - 18/07/2016

    […] Casals d’Estiu.- Els casals van destinats  a nens i nenes d’entre 9 i 16 anys interessats en la programació i la robòtica educativa. Tenen una durada de 3 setmanes (del 27 de juny al 15 de juliol) en horari de matins, de 9.30 a 14.00 hores. […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada