I Trobada de centres innovadors de Catalunya

Compartir

El proper dimecres 1 de juny, al Col·legi de Llicenciats de Catalunya, es durà a terme la I Trobada de Centres Innovadors de Catalunya, organitzada pel grup de recerca i investigació DIM-EDU (Didàctica, Innovació i Multimèdia), i on participaran dues escoles de Viladecans, el Doctor Trueta i Montserratina. L’objectiu d’aquesta trobada és intercanviar coneixements i experiències entre els centres que ja estan innovant, per tal de poder orientar millor les actuacions que ja estan realitzant.

Des de la Xarxa d’Innovació Educativa de Viladecans estem molt contents que aquestes dues escoles hagin estat convidades a un acte d’aquestes característiques i, especialment, per presentar dos projectes que sempre hem recolzat: les tauletes en el cas de l’escola Montserratina, i el Currículum bimodal en el cas el Doctor Trueta.

 La Jornada està dividida en dues parts. A la primera hi hauran 4 blocs on es tractaran els següents temes:

1) Currículum bimodal, projectes cooperatius i aprenentatge servei a l’aula: un dels nuclis del procés d’innovació.

2) Com planificar i gestionar un procés d’innovació integral de centre a 3/5 anys?

3) Innovar: per què?, com?, el paper de l’Administració.

4) Comunicacions de centres innovadors i de referència.

En aquesta part, principalment es tractaran els motius pels qual es considera que una escola ha d’innovar, els factors per facilitar a la comunitat educativa un procés eficaç, eficient i continuat d’innovació, i com pot incidir l’administració en aquest procés.

La segona part del programa constarà d’una taula rodona oberta on es comentaran aspectes com els nous objectius educatius, el paper de la integració TIC i l’actualització metodològica en els processos d’innovació de centres, els instruments que s’utilitzen, el paper del professorat i les famílies, les principals dificultats que ens trobem als centres a l’hora d’innovar i solucions que apliquem, etc. En acabar la taula rodona hi hauran dos blocs on alguns centres, on es troben les dues escoles de Viladecans, explicaran des dels seus àmbits d’innovació què fan per innovar i, molt especialment, la formació i el suport que ofereixen al professorat (com ho fan), així com l’impacte de millora que estan constatant en els resultats (aprenentatges, desenvolupament, satisfacció dels alumnes).

Enllaços d’interès

Tota la informació de la jornada

 

 

 

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada