Aliança entre escoles per fomentar la innovació educativa

Compartir

Un grup de vint-i-sis escoles catalanes, sota el nom Escola Nova 21, s’ha organitzat per fomentar la innovació educativa per tota Catalunya. Aquesta aliança, promoguda pel Centre Unesco a Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la Universitat Oberta de Catalunya i l’Obra Social La Caixa, es presentarà el proper dissabte 21 de maig al CosmoCaixa (veure programa de la jornada), tot i que també es podrà veure en streaming (aquí). Es tracta d’una prova pilot que compta amb el suport del departament d’Ensenyament, de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (Fapac) i de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica.

Aquesta aliança entre centres per a un sistema educatiu avançat ha obert fins al proper 15 de juliol una convocatòria per seleccionar a altres 200 centres educatius catalans que vulguin transformar-se. Els promotors del projecte acompanyaran a aquestes 200 escoles durant tres anys per fer el canvi cap al sistema del segle XXI. Els centres que vulguin saber com formar part d’aquesta actualització i transformació estan convidat a la jornada que se celebrarà el 21 de maig al CosmoCaixa (com participar).

Un dels reptes que es plantegen els impulsors de l’Escola Nova 21 és tractar d’establir entre tots un sistema d’avaluació que permeti, entre altres coses, valorar si els alumnes han adquirit les habilitats més subtils i emocionals. Es pretén, així, generar un coneixement sobre pràctiques educatives avançades a partir d’investigacions de base científica i teixir un ecosistema de centres que intercanviïn experiències i metodologies. Es tracta d’un coneixement que pugui traspassar-se al sistema per tal que els centres de la prova pilot deixin de ser exemples aïllats i puguin ser escoles que orientin. En aquest sentit, això no ha de ser un club, sinó una primera onada del que està per venir.

escolanova21_fotofamilia

 

 

 

 

 

Entre integrants del projecte es troba un nodrit grup de col·legis i instituts públics de nova creació de la ciutat de Barcelona (Congrés-Indians, Encants, Fluvià, La Maquinista o Quatre Cantons) i també institucions educatives de llarga tradició com els Jesuïtes o les escoles Montserrat i Sadako. Hi participen també en la iniciativa, entre d’altres, els col·legis Ítaca de Manresa i el Puig d’Esparreguera, l’ institut de Sils (Selva), el de Mont Perdut i Can Roca de Terrassa i els instituts-escola Jacint Verdaguer de Sant Sadurní d’Anoia i Les Vinyes de Castellbisbal.

Enllaços d’interès

Pàgina web Escola Nova 21

Programa de la Jornada inaugural

Coordinació del projecte

escola nova21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada