AMPA 2.0 . Un projecte que actualitza la feina de les AMPA’s

Compartir

Aquesta setmana us expliquem com ha funcionat la prova pilot del projecte Ampa 2.0, projecte que hem endegat aquest curs a l’ampa de l’escola Àngela Roca, i que tindrà continuïtat el proper curs amb la incorporació de noves ampa d’altres centre de la ciutat.

Visió

El Departament d’Educació i la Xarxa d’Innovació Educativa van replantejar l’estiu del 2014 com s’havien de dinamitzar les relacions entre pares/mares i l’escola. Es va pensar que una manera de fer-ho podia ser actualitzant eines de les tasques que les ampa duen a terme. És per això, que des de l’Ajuntament es va elaborar aquest projecte que incorporava una sèrie d’accions formatives per ajudar a les ampa de la ciutat a créixer com a persones i com a organització. Formacions les quals permeten dominar les diferents eines TIC i, alhora, afavoreixen a donar una imatge moderna i positiva de l’organització.

Formació

Al programa hi trobem tres gran eixos formatius: 1) Informació i comunicació; 2) Participació; 3) Gestió i documentació. Per cadascú d’aquests eixos es va proposar una formació d’aquelles eines tecnològiques que afavoreixen una millora substancial en el funcionament de l’ampa. La formació ha estat totalment gratuïta, i s’ha portat a terme al llarg de tot el curs escolar.

Participació

Un dels objectius principals d’aquest projecte són informar a les famílies i resta de la comunitat educativa de tot el que es porta a terme al centre, a través de diferents vies tecnològiques, i d’aquesta manera implicar i motivar a les famílies, perquè elles també ajudin en la tasca de millorar l’educació dels seus fills, i poder afavorir una imatge moderna i positiva de l’organització.

Valoració

L’ampa de l’escola Àngela Roca ha valorat molt positivament l’experiència, i entre les coses que més destaquen, trobem la millora de la entesa entre tota la comunitat escolar i l’òptim funcionament dels canals de comunicació i informació que han provocat que molt més gent de l’escola i de la ciutat conegui les activitats que es porten a terme al centre.

Podeu seguir el facebook de l’AMPA Àngela Roca, el twitter de l’AMPA Àngela Roca o bé consultar el seu web

angelarocatwitter

blogfacebookangelaroca

, , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada