Presentació del projecte IMAILE a la Xarxa d’Innovació Educativa

Compartir

El Projecte Innovative Methods for Award procedures in ICT learning Europe (IMAILE) en el que Viladecans hi participa com a soci, va celebrar, els dies 21 i 22 de maig una trobada de treball a la nostra ciutat. Els representants de les ciutats de Halmstad (Suècia), Konnevesi (Finlàndia) i el Land Saxònia-Anhalt (Alemanya) a més d’un expert en e-learning de la Universitat de Jyvaskyla de Finlàndia van compartir taula de treball amb representants de Viladecans. Les sessions es van celebrar a l’Escola Enxaneta i ens dieun els participants que han anat molt bé i han servit per tancar diferents aspectes dels documents que constitueixen el Plec de Condicions que es publicarà aquesta tardor. Aquest plec convidarà a les empreses europees de desenvolupament de productes TIC a participar en el desenvolupament  d’un software que ha de venir a transformar la metodologia i la manera de treballar a les escoles d’aquests municipis i regions.

L’objectiu final d’aquest Projecte és canviar la forma de treballar a les aules. Es busca un canvi real d’un aprenentatge centrat en el professor a un aprenentatge centrat en l’alumnat dirigit, principalment, a la impartició del curriculum de les assignatures  Ciències, Matemàtiques i Tecnologia, dotant d’eines que permetin  la col·laboració, la comunicació i la cooperació amb els altres ja siguin companys, docents o famílies. Aquest software, també haurà de permetre gestionar millor l’aula, reduir les hores de planficiació del docent i millorar les relacions relacions -connectivitat- entre tots. També haurà d’incloure eines d’autoevaluació i haurà de permetre adaptar-se a totes les modalitats d’aprenentatge (tàctil, visual, auditiu).

PLE progress from Markku Lang on Vimeo.
Es tracta d’una eina que pretén donar resposta a un Aprenentatge Personalitzat que permeti uns nivells de motivació que ajudin a combatre l’abandonament escolar prematur.

Està previst que la prova pilot del software es faci a vàries escoles de Viladecans al llarg del curs 2016-2017

Aprofitant aquest fet, vàrem programar una trobada de la XIE amb els representants d’aquests països per a explicar, per una banda, el projecte IMAILE als assistents i propiciar que ells ens expliquessin les característiques dels seus sistemes educatius. Va ser una trobada molt profitosa en la que vàrem conèixer detalls sobre l’educació a Suècia, Finlàndia i Alemanya.

Us adjuntem les presentació que es va fer del projecte IMAILE a la trobada

I a continuació les presentacions fetes pels representants dels països de Suècia, Finlàndia i Alemanya.

 

 

Podeu tenir un petit resum audiovisual de la trobada a la notícia publicada a la Televisió de Viladecans www.viladecanstv.tv

, , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada