Nous dispositius tecnològics al servei de les escoles de Viladecans

Compartir

El proper curs, tres escoles de Viladecans, Enxaneta, Martí i Pol Pau Casals, experimentaran amb la Ninus Box. Aquesta experiència, que tindrà un curs de durada, per tal que les mestres d’eduació infantil puguin treballar-la amb temps i de forma planificada, servirà com a prova pilot. Al final del projecte, els centres faran una avaluació de l’eina a l’empresa que l’ha confeccionada.

Aquest projecte és possible gràcies a una col·laboració público-privada entre l’Ajuntament de Viladecans i l’empresa Audiovisuales Data que distribueix aquesta nova eina, amb la intenció de facilitar noves eines TIC a les escoles de Viladecans, perquè estimulin els aprenentatges que els infants necessiten de forma actualitzada i conectada amb la realitat present.

L’Ajuntament, a través de la Xarxa d’Innovació Educativa, s’encarregarà de coordinar tot el procés, així com d’assessorar i formar a les mestres.

Què és Ninus Box?

Ninus Box és una plataforma que projecta sobre el terra continguts educatius específicament dissenyats pels nens i nenes de segon cicle d’educació infantil (P3, P4 i P5), que s’executen sobre una plataforma tecnològica, audiovisual i interactiva. Ninus Box incorpora una tecnologia que permet detectar el moviment, els gestos i la veu d’un o diversos usuaris que entren en la projecció.

Com s’aprèn?

Els nens aprenen jugant, individualment o en grup, interaccionant amb els contes mitjançant el moviment i els gestos del seu cos. L’alumne s’entrenarà en el pensar, crear i elaborar explicacions, tot iniciant-se en les habilitats matemàtiques bàsiques. Al mateix temps, progressarà en la comunicació i l’expressió ajustada a les diferents situacions de comunicació, en diversos llenguatges.

Ninus treballa de forma global les capacitats incloses el currículum de segon cicle d’educació infantil, amb el joc a través del moviment coma eix conductor, hauran de resoldre reptes relacionats amb la descoberta d’un mateix i dels altres, descoberta de l’entorn, comunicació i llenguatge. Organitzats en unitats de programació per facilitar la tasca del mestre. Les activitats interactives es complementen amb fitxes que permeten treballar capacitats com la motricitat fina o l’escriptura.

Com funciona?

El professor pot controlar les activitats fàcilment des d’una tablet, adaptant-ne la dificultat a les possibilitats de cada nen. Ninus és mòbil, i no requereix cap tipus d’instal·lació. Ninus és una solució educativa des del primer dia!

Al següent enllaç podeu trobar un vídeo explicatiu sobre aquesta eina:

http://ninusuniverse.com/ninus-box

, , ,

3 comentaris a Nous dispositius tecnològics al servei de les escoles de Viladecans

 1. Joan Porras 13/05/2015 at 20:06 #

  Hola. Sóc mestre de la Sagrada Família de Viladecans. Espero que no passi com el Karendon. Un any de prova i amb resultats decepciionants. Errades continues i ara el retiren. Per cert, encara no han vingut a buscar-lo.

  • admin 15/05/2015 at 13:59 #

   Bon dia Joan,

   Gràcies per seguir-nos d’una manera tan activa. Tens raó respecte el tema del Karendón, no ha funcionat, es tracta d’un dispositiu amb moltes imperfeccions. L’empresa ens va prometre que abans de Setmana Santa els hauria recollit. Els hi ho recordarem. Respecte al NInus, sembla que el cas és completament diferent i esperem que les escoles que fan el pilot ens puguin donar bones notícies.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Noves eines metodològiques a les escoles de la ciutat | Xarxa d'Innovació Educativa - 09/03/2016

  […] ja vam informar en un post el passat mes de maig del 2015, tres escoles de Viladecans estant fent ús del Ninus Box, una […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada