La Xarxa d’Innovació Educativa present a la Fira de Sant Isidre

Compartir

Com tothom sap, la Fira de Sant Isidre és l’aparador de l’activitat econòmica i social de la ciutat. Un punt de trobada anual de la vida viladecanenca. Es tracta, però, d’una cita que, en cada edició, incorpora novetats entre les activitats que s’hi organitzen. Nous tallers, noves xerrades, nous espais comercials, un nou estand municipal…

L’estand municipal, dedicat a l’educació

L’Ajuntament ha dedicat enguany el seu espai firal a l’educació, fent especial incidència en la participació de les famílies i en la innovació com a elements que mouen aquest repte tan important per a la societat.

L’estand representava la comunitat educativa de la ciutat, i es podia trobar una escola bressol, una aula, un pati i una casa. A més, hi havia un espai creatiu on es van representar algunes de les activitats culturals que es porten a terme als centres educatius.

La Xarxa d’Innovació Educativa va ser present a dos d’aquests espais. Per una banda, a l’espai dedicat a l’Aula, amb un taller de programació (scratch) i un altre d’aplicacions en tauletes per compartir en família. També es podia veure com treballaven dues impressores 3D, com a exemple de la nova eina educativa que s’apropa. En aquest sentit, una alumne de Viladecans va fer una exposició d’un treball de recerca sobre el funcionament de les impressores 3D.

L’altre espai on era present la XIE va ser la Casa, on s’explicava què és i com es pot participar a la Xarxa d’Innovació Educativa. També hi havia un racó de bones pràctiques en família, ‘Digue’ns com eduques a casa’, on qualsevol persona podia escriure en un post-it aquella pràctica que millor li semblava.

Algunes d’aquestes pràctiques educatives que van escriure els ciutadans que van passar per l’estand són:

  1. Dinem i sopem en família, sense tv ni mòbils.
  2. Llegir junts cada dia.
  3. Un espai de treball i estudi personal.
  4. Abans de marxar a dormir li diem bona nit a la nostra gossa.
  5. Fer guerres de pessigolles.
  6. Creer en la magia.
  7. Enseño a reciclar a mis hijos.

Finalment, es va posar en marxa el ‘Concurs Flipagram’, on al llarg de tot el cap de setmana, tothom podia participar creant un vídeo amb un recull de fotos de la Fira. La veritat és que vam rebre vídeos realment xulos i treballats.

 

, , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada