El catedràtic Rafael Bisquerra ens parla de l’educació emocional i com afecta en el creixement de les persones

Compartir

El passat dimecres 29 d’abril, vam tenir l’oportunitat de gaudir amb la presència de Rafael Bisquerra, un dels majors experts en educació emocional. Bisquerra, que va néixer a Artà (Mallorca), és catedràtic de la Universitat de Barcelona (UB), director del Màster en Educació Emocional i director del Màster en Intel·ligència Emocional a les Organitzacions. Des de 1997 la seva línia de Recerca és l’Educació emocional. És fundador del GROP (Grup de Recerca en Orientació Psicopedagògica), Membre fundador de la FEM (Fundació per a l’Educació Emocional) i dinamitzador de les Jornades d’Educació Emocional Que es celebren anualment a la UB

La sessió, que es va dur a terme al Casal de Barri Montserratina i que va aplegar a gairebé 100 persones, va estar orientada a com l’educació pot ajudar a fugir dels poderosos camps gravitacionals de les emocions negatives (la por, la ira i la tristesa), per tal d’aconseguir un major grau de felicitat, que és, al cap i a la fi, un major grau d’educar per a la vida. Segons els professor Bisquerra les repercussions de l’educació emocional poden deixar-se sentir en les relacions interpersonals, en el clima de classe, en la disciplina, en el rendiment acadèmic, etc.

Rafael Bisquerra, també va explicar com les aportacions que en els darrers anys han fet la intel·ligència emocional, la neurociència i la psicologia positiva ens afecten personalment en la nostra forma de sentir, pensar i actuar. En aquest sentit, va ser especialment interessant la distinció que va fer entre les emocions de la por i la vergonya, i com han perdut el seu significat original al llarg dels darrers anys.

Vam tenir l’oportunitat de fer-li una entrevista que us presentem a continuació. Esperem que us agradi.

 

, , , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada