A l’ITWorld Edu 2015 es presenten les noves tendències en l’ús de la tecnologia a les aules

Compartir

Els dies 25 i 26 de febrer es va celebrar al World Trade Center de Barcelona l’ITWorld Edu 2015. Una trobada dels professionals de l’educació amb la tecnologia per conèixer quines són les noves tendències en aquest sector. Organitzat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Mobile World Capital Barcelona i el  Cluster Edutech, que acull a les empreses del sector TIC que ofereixen serveis i productes per al món educatiu. Aquest any la participació ha estat molt nombrosa omplint les sales del WTC on tenien lloc tant les conferències centrals com les presentacions dels diferents ponents.

Aquestes han estat les dades de l’event

Hi han assistit més de 4.000 persones i s’ha comptat amb 22 experts nacionals i internacionals i 240 ponents.
4.500 followers al Twitter, més de 600 contactes al LinkedIn i més de 500 fans al Facebook.

La Xarxa d’Innovació Educativa hi va ser present amb l’objectiu de saber de primera mà les tendencies actuals en tecnologia aplicada a l’educació i ho varem compartir amb docents de centres educatius de Viladecans que també hi assistien. Metodologies i iniciatives que des de la XIE s’han compartit amb tota la comunitat de Viladecans com la Flipped Classroom o l’us de dispositius mòbils a l’aula van ser algunes de les experiències destacades.

El primer dia, la conferència central va estar dedicada a presentar els resultats de l’Informe Horizon Report 2014,  a càrrec de Roger Blamire

en el que destaquen com a tecnologies emergents en els propers anys les següents:

Podem veure un resum en castellà de tot l’informe en el següent enllaç.

El plat fort del segon dia va ser la ponència de Richard Gerver un dels líders més influents i controvertits en els platejaments, de cap a on ha d’anar la nova educació.

És el co-fundador de “The International Curriculum Foundation” que ajuda a les escoles i autoritats de tot el món a desenvolupar nous sistemes d’educació que ajudin als nostres fills a poder enfrontar-se al futur. És autor de “Creating Tomorrow ‘s Schools Today”, col·labora en diferents mitjans de comunicació, escrivint per a “The Times” o “The Daily Telegraph”. A més de fer aparicions a la BBC i d’haver realitzat una sèrie per al canal temàtic “The Teacher ‘s TV Channel” en què ajuda a altres professors a redescobrir la seva passió. Amb una àmplia experiència com a conferenciant, Gerver comparteix la seva experiència i coneixement sobre la transformació cultural i organitzativa, el desenvolupament humà, lideratge, creativitat i innovació.

Veiem-ne una entrevista feta per Edurad Punset en el programa REd.es

I podem seguir aquí la seva conferència feta a la Fundació Telefònica, ara fa un any, el 7 de març del 2014

Si voleu veure més entrevistes i conferències de Richard Gerver, tan sols cal buscar-ho a Internet.

Podeu consultar el Programa sencer al web http://www.itworldedu.cat i trobareu tota la informació sobre el desenvolupament de les Jornades a les xarxes socials.

facebook twitter youtube linkedin pinterest

 

 

, , , ,

Un comentari a A l’ITWorld Edu 2015 es presenten les noves tendències en l’ús de la tecnologia a les aules

  1. Joan Porras 06/03/2015 at 22:18 #

    Ricard Gerver va estar espectacular. Proper, showman, clar, clarivident, expert….

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada