L’Ateneu de les arts també s’apunta a la innovació en la formació artística i treballa amb els centres de Viladecans

Compartir

El passat 30 de novembre es va inaugurar la seu de l’Ateneu de les Arts. Després d’uns quants anys de desenvolupar les seves activitats en instal·lacions que no els hi eren pròpies en diferents equipaments de la ciutat, l’antic edifici de l’Escola Dr. Fleming va reobrir les seves portes, totalment reformat, per acollir les activitats de l’Ateneu.

Han estat diversos anys de treball, entusiasme i esforç per a que aquest projecte es pugui ja considerar totalment consolidat i arrelat a la ciutat.

Per explicar-nos què és l’Ateneu de les Arts, quines són les seves activitats etc,.. hem entrevistat al seu director, Sergio Ramos, que molt amablement ens ha rebut i ens ha anat explicant detalls des dels seus orígens fins a l’actualitat.

L’Ateneu de les arts no és una escola d’arts convencional. Ja des de l’inici va estar concebut com un espai diferent, un lloc on els ciutadans i ciutadanes de Viladecans poguessin anar a aprendre teatre, música, dança,…però també a descobrir coses, a desenvolupar-se i créixer com a persones  i a integrar-se en projectes artístics de ciutat.

Podríem dir que de la mateixa manera que existeixen els equipaments esportius on es pot anar a practicar l’esport d’una manera lúdica, segons les habilitats i els interessos de cadascú i que això ens aporta un creixement com a persona, l’Ateneu de les Arts vol ser un equipament equivalent però centrat en la pràctica d’activitats artístiques ja siguin, el teatre, la música, la dança i d’altres.

Aquest punt de vista és molt innovador i diferent de tot el que les escoles d’art venen desenvolupant normalment.

Tenim tots habilitats artístiques?

Està molt extesa la idea que no, que aquestes habilitats són gairebé genètiques. El Sergio no comparteix aquesta idea i a continuació ens ho explica. Segons ell, tots podem desenvolupar habilitats artístiques.

Tantes vegades hem pensat que aquestes habilitats, generalment venen incorporades en la genètica de cadascú i que s’hi neix o no s’hi neix amb aquest tipus d’habilitats. Doncs en Sergio Ramos, ens diu que no, que la creativitat es pot adquirir i l’Ateneu de les Arts i les activitats que s’hi programen és un bon espai i una bona manera per fer-ho.

Des de la Xarxa d’Innovació Educativa creiem que tot aquest potencial innovador que representa l’Ateneu de les Arts, no podem deixar-lo escapar.

Tot i que el Sergio ens explica a continuació com en són d’innovadors als centres educatius en l’ensenyament de les activitats artístiques i com ells han començat a col·laborar amb dos Centres Educatius, des d’aquí voldríem promoure aquest treball conjunt ja que creiem que hi ha molt camí per recórrer i molt feina per fer.

Creiem que l’Ateneu de les Arts  és la organització adient per fer dels ensenyaments artístics un dels eixos on poder treballar la creativitat, l’experimentació, l’esperit observador i innovador, dels nostres nens i nenes. Qualitats clau per al seu desenvolupament i la seva preparació per al món que els tocarà viure.

Des d’aquí animarem i  impulsarem aquesta col·laboració i aquest treball conjunt i us anirem informant dels objectius assolits i els reptes aconseguits.

Bona Feina!!!!

, ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada