S’inicia el Projecte “Són especialistes” als centres de secundària de Viladecans

Compartir

El passat dilluns 24 de novembre va arrancar el Projecte Són especialistes a Viladecans, a través d’un taller motivacional i creatiu, adreçat a diferents professionals, docents i educadors, dels centres de secundària de la ciutat. El taller va ser impartit per l’il•lustrador Miguel Gallardo i per l’artista Hanoch Piven, que han escollit Viladecans com a primera ciutat per posar en pràctica aquesta experiència pilot.

Podeu veure fotografies de la Jornada clicant aqui.

“Són Especialistes” es basa en un model d’acompanyament educatiu a joves que tenen entre 14 i 16 anys, en el qual el professorat facilita el descobriment de les habilitats i talents de cadascun dels alumnes, destacant i potenciant allò que els fa únics. “Todos tenemos un talento especial. Sólo necesitamos un sitio donde se valore este talento y un maestro que nos haga ver las cosas de forma diferente”, va asegurar Miguel Gallardo, durant el taller. Hanoch Piven va posar èmfasi en la seva experiència vital, i contra el que preveia la seva educació i el seu àmbit social, va triar explorar aquelles habilitats que el diferenciava, que el feia únic.

A partir de les vivències del professorat a la sessió, es va plantejar un treball a l’aula amb els alumnes, en quatre fases, que es desenvoluparan al llarg d’aquest curs escolar, durant les quals professors i educadors tindran a la seva disposició diferents recursos pedagògics, com materials, plataformes i xarxes socials –grup a facebook– , i un equip d’assessorament de professionals, per posar en pràctica la iniciativa entre el seu alumnat.

Vídeo de la primera activitat del projecte Són Especialistes. Descubrir qui som a través de la tècnica del collage i l’autoretrat


“Són Especialistes” s’adreça també a les famílies perquè per aconseguir l’èxit educatiu és imprescindible la implicació de tota la comunitat educativa.

Aquest nou projecte educatiu, impulsat des de la Xarxa d’Innovació Educativa per l’Ajuntament de Viladecans, en col•laboració amb la fundació Agbar, es posa en marxa aquest curs escolar, per tal de donar eines al professorat en la descoberta i potenciació del talent de joves d’entre 14 i 16 anys, i amb l’objectiu final de millorar l’èxit educatiu a la ciutat.

Miguel Gallardo i Hanoch Piven col•laboren activament en Aulas Creativas, una plataforma virtual que té per objectiu inspirar als educadors per ajudar-los a fomentar la creativitat a les aules i que compta amb més de 35.000 seguidors de tota Espanya y Llatinoamericà. Amb “Són Especialistes”, que forma part d’aquesta plataforma, es vol donar un pas més fomentant també el talent dels alumnes.

Altres enllaços

 

, , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada