Cinc centres de Viladecans participen en el programa IMPULSTIC

Compartir

El projecte ImpulsTIC és un programa d’aprenentatge i actualització presentat per  l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona, que es centra en el procés d’anàlisi, reflexió i aplicació de l’impuls i lideratge tecnopedagògic dels equips directius de les escoles, a través d’un projecte d’escola-ciutat que incorpora un conjunt coordinat d’actuacions i metodologies, que els hi facilita l’avenç progressiu, homogeni i decidit en el context de l’acció per promoure la difusió del coneixement a les ciutats.

De les tres ciutats seleccionades per la Diputació de Barcelona per dur a terme el projecte, Viladecans ha estat una de les escollides. La formació, d’un total de 30 hores, s’ha dut a terme al llarg de 9 sessions. Han participat cinc centres educatius de Viladecans: el Centre de Formació d’Adults Edelia Hernández, l’Escola Montserratina, l’Escola Can Palmer, l’Escola Àngela Roca i el Col·legi Goar.

Els grans objectius que es pretenen assolir mitjançant aquest programa d’acompanyament de les TIC adreçat als equips directius de les Escoles de les ciutats són:

  • Consolidar la valoració i l’aplicació de les TIC, internet i eines web 2.0 en les activitats pedagògiques, de coordinació i comunicació de l’escola.
  • Que els equips de direcció de les escoles integrin les TIC i aplicacions de les eines web 2.0 en les directrius, estratègies i accions de l’activitat pedagògica de l’escola.
  • Que les accions de lideratge dels equips directius facin que el professorat i els alumnes desenvolupin activitats pedagògiques aprofitant el potencial i facilitació de les TIC, internet i eines web 2.0.
  • Que les escoles realitzin un projecte pilot de difusió del coneixement a la comunitat amb l’objectiu d’impulsar i dinamitzar un projecte d’innovació TIC de centre.

Ens ho explica en Miquel Amor, cap de projectes tecnopedagògics del  CTI

Ana Serrano i Lluís Rubio, dos dels docents que hi han participat ens expliquen a continuació com de profitosa ha estat la formació i com aquestes eines i recursos TIC poden ser fàcilment transportats a l’aula i millorar els resultats dels processos ensenyament-aprenentatge.

Podeu consultar el programa i la feina feta al següent enllaç.

, , , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada