Guia d’Educació Digital de l’ Ajuntament de Barcelona

Compartir

ajudeures

 

Quan pot un nen utilitzar un telèfon mòbil? Com podem limitar les hores que passen els nostres fills davant de l’ordinador? Quins continguts són els més adequats per a cada edat?

Una de les principals preocupacions de les famílies actuals és com educar en l’ús responsable d’Internet. Convertida en una eina quotidiana i en la principal font d’informació i socialització, la xarxa presenta altres problemes per als menors d’edat, com el ciberassetjament, el frau o la manca de protecció de les dades personals. Per fer-hi front des d’un punt de vista responsable i real, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, amb la participació d’associacions de mares i pares i del Centre Internet Segura, va presentar el passat 27 de maig la seva Guia d’Educació Digital.


La guia presenta d’una manera senzilla i molt pràctica consells sobre les xarxes socials, els deures, els jocs en xarxa o l’ús del mòbil. També ens mostra com fer servir les tecnologies en els primers anys de vida dels més petits, els nadius digitals, que es caracteritzen per utilitzar els dispositius com a joguines. No cal que siguem experts en informàtica, però sí que tinguem unes nocions bàsiques sobre els cercadors (Google), les xarxes socials o els dispositius mòbils (els telèfons i les tauletes). També és imprescindible que les famílies ens impliquem en l’educació dels fills, dedicant el temps necessari per transmetre els valors de l’adequat ús d’Internet i informar dels riscos reals que es produeixen quan ens connectem.

 
La psicòloga experta en cultura digital Dolors Reig, i el regidor d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy, van conduir l’acte de presentació del passat 27 de maig, que va tenir lloc a l’Espai Francesca Bonnemaison de la capital catalana.
Fes clic en aquest vídeo de www.barcelona.cat per conèixer més detalls sobre la jornada :


La guia, que està disponible en català i castellà, inclou enllaços d’interès per ampliar la informació, i es pot descarregar des d’aquesta adreça: http://w110.bcn.cat/Educacio/Continguts/Documents/BCN-IME_Guia-vdigital_ca.pdf

, , , , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada