Agenda d’innovació educativa: juny i juliol

Compartir

La fi del curs escolar és el moment ideal per posar-nos al dia amb les novetats educatives i participar en les activitats més enriquidores per a l’alumnat i el professorat. Durant els mesos de juny i juliol tenen lloc algunes de les cites més interessants de l’any, i a més molt a prop de la nostra ciutat.

Universitat d’Estiu de Ciència i Tecnologia de Castelldefels -CasTECHdefels-

La primera edició d’aquest projecte obert a tothom ofereix un punt de trobada per a la divulgació científica, amb la mirada posada en la formació tecnològica del professorat d’educació secundària. També hi ha activitats per a joves preuniversitaris que tenen com a objectiu el foment de les vocacions científiques. Per això, la Universitat d’Estiu compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech. Es tracta d’un projecte compartit entre el Campus del Baix Llobregat de la UPC i l’Ajuntament de Castelldefels.

Per als joves de 12 a 18 anys, CasTECHdefels ofereix, des del 26 de juny al 11 de juliol, diferents tallers d’àrees com l’energia, l’agricultura, la tecnologia o l’art. Amb aquesta àmplia oferta, basada en els camps d’especialització del Campus del Baix Llobregat de la UPC, els joves interessats en la ciència podran experimentar de manera lúdica i entretinguda.

Per al professorat de secundària s’ofereixen cursos  també molt variats, com les Smart Cities a les aules o la gamificació i els jocs seriosos a l’aula. A més, els assistents als cursos obtindran un certificat de l’ICE-UPC. El període d’inscripció és fins el dia 18 de juny.

A més d’aquests tallers i cursos, l’oferta es completa amb xerrades obertes de divulgació científica i l’Exposició “Ciència i Tecnologia per a les Persones”.

Les inscripcions estan obertes: per consultar les dates de cada activitat, consulta el programa complet aquí: http://castechdefels.upc.edu/fotografies/cartell2

FIET Tarragona

bannerinscripcion_2

A uns quilòmetres del Baix Llobregat, a la ciutat de Tarragona, tindrà lloc el  I Fòrum Internacional d’Educació i Tecnologia. Del 25 al 28 de juny, Tarragona es convertirà en l’espai de trobada de figures tan rellevants en el món educatiu com Jordi Adell, de les ciutats intel·ligents com Helena Ricomà, o de la filosofia, com Victoria Camps.

Els eixos temàtics són l’estudi i anàlisi del procés educatiu, els processos d’integració i transferència, l’ús responsable de tecnologia i els mitjans de comunicació. Cadascuna d’aquestes línies temàtiques, que s’amplien fins a 11 a mesura que aprofundim en elles, té vídeos al seu canal de Youtube. En aquest cas, us oferim el vídeo de la línia 4, que correspon als nous escenaris d’aprenentatge.

La línia 8 és la de ciutats intel·ligents i la seva relació amb l’educació:

Amb un programa molt divers, liderat per més de 100 experts internacionals, i que inclou conferències, presentacions, tallers, i fins i tot una fira de tecnologia i educació, FIET dóna resposta a les inquietuds de tots els agents educatius. Les inscripcions poden realitzar-se fins el dia 23 de juny, emplenant aquesta sol·licitud de registre:

http://wwwa.fundacio.urv.cat/congressos/fiet/registration

Per consultar tota la informació sobre el programa, els conferenciants i els organitzadors, us deixem la seva pàgina web, on a més podreu consultar informació relativa a l’allotjament i les activitats de turisme de Tarragona.

Escola Virtual d’Estiu 2014 Espiral

eve

 

Per als docents que no puguin desplaçar-se, Espiral organitza la seva escola virtual d’estiu amb una amplíssima oferta, adaptada a tots els nivells d’habilitats tecnològiques. Des d’un curs d’Iniciació en l’ús de les tecnologies a l’Aula, fins a les aplicacions de la Realitat Augmentada per a l’aprenentatge, tot el professorat té cabuda en aquesta escola. El catàleg de cursos, que es duran a terme del 27 de juny al 13 de juliol, ofereix continguts en castellà, català i anglès, i la durada de cada un és de 30 hores.

 

Si vols saber més sobre aprenentatge basat en projectes, Moodle, com fer servir les xarxes socials a l’aula o les aplicacions de les tauletes en l’educació, no ho dubtis i inscriu-te: tens fins al 26 de juny. Per a més informació consulta l’apartat de matrícula.

Coneixes alguna iniciativa de formació o divulgació educativa que es dugui a terme en les pròximes dates? Envia’ns-la perquè la publiquem a la Xarxa d’Innovació Educativa, amb una petita descripció. Estarem encantats de compartir-la amb tota la comunitat!

, , , , , , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada