El programa mSchools

Compartir

Entre els programes de treball de  Mobile World Capital Barcelona es troba mEducation, que es defineix com a “centre de competència des del qual es potencia la transformació mobile en l’àmbit educatiu”. Aquesta transformació es fa al voltant de dos eixos fonamentals: la introducció de dispositius i solucions mòbils, i l’impuls de l’esperit emprenedor dels alumnes.

Dins mEducation es treballa en el desenvolupament del programa mSchools, que és un programa educatiu orientat al treball amb tecnologia mòbil a les aules. En el present curs 2013-2014 s’està duent a terme en escoles de Catalunya, i té com a objectius la millora del rendiment acadèmic i la reducció de les taxes d’abandonament escolar.

page_67_contents_5067_capital_big

mSchools compta amb quatre pilars de desenvolupament, dels quals tres es troben en marxa, i un encara en fase de desenvolupament:

“Mobilitzem la informàtica” és l’assignatura optativa que ja han escollit 6.000 alumnes de 4t d’ESO de 196 centres de tot Catalunya. A aquesta assignatura treballaran en petits grups, ideant i desenvolupant aplicacions que millorin la nostra vida diària. Per a dur-ho a terme, compten amb el suport d’empreses com Catalunya Apps o Softonic, que els proporcionen mentors i experts. A més, s’ha desenvolupat una  plataforma per posar en contacte els experts, l’alumnat i els docents.

mschools_plataforma

Els Mobile Learning Awards, que enguany van celebrar la seva segona edició, són una altra de les iniciatives de mSchools. Els alumnes competeixen pel millor vídeo d’escola del demà, i el professorat per les iniciatives educatives més innovadores.

Mobile History Map és un projecte pilot per a la creació de continguts, en aquest cas, itineraris i punts d’interès propers a través de la geolocalització.

També s’impulsa als emprenedors del sector educatiu – TIC, a nivell local, per promoure les iniciatives en aquest àmbit.

Us oferim els enllaços d’interès, que inclouen, entre d’altres, una presentació a Slideshare i el canal de Youtube amb els vídeos dels Mobile Learning Awards.

Web:

http://mobileworldcapital.com/es/pagina/67

Plataforma mSchools:

http://mschools.dotopen.com/

Youtube Mobile Learning Awards:

https://www.youtube.com/results?search_query=%22mobile+learning+awards%22

Vimeo: mSchools App Factory

https://vimeo.com/88061369

 

, , , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada