Visita de Yacoov Hecht a Viladecans

Compartir

El proper dimarts 28 gener tenim una cita amb una de les personalitats més rellevants en el camp de l’Educació. Yaacov Hecht ens visitarà per conèixer els projectes que en educació està impulsant l’Ajuntament de Viladecans i entre ells, el de la Xarxa d’Innovació Educativa i per explicar-nos tot el seu treball en les escoles democràtiques.

Yaacov Hecht és més que un educador : és tot un visionari de l’educació i l’escola democràtica . Va fundar la primera escola democràtica el 1987 , a Hadera ( Israel ), a les que han seguit altres 14 , basades en els processos democràtics en el currículum , que desenvolupen els punt forts de l’alumnat , els seus interessos i el seu talent . Hecht aposta per crear un nou model educatiu , que en el futur sigui adoptat pels estats, en el que l’aprenentatge no sigui homogeni , sinó adaptat a les necessitats dels que aprenen . Aquest model educatiu passa perquè l’alumnat prengui responsabilitats i decisions sobre el seu procés d’ensenyament – aprenentatge.

Un altre aspecte realment innovador sobre l’escola democràtica és el propòsit de crear les Ciutats de l’Educació, una xarxa d’innovació i col · laboració educativa, que posa a la ciutat en el centre del sistema educatiu. Per aconseguir-ho, Hecht proposa coordinar tots els agents socials i empresarials de les ciutats i que junts col · laborin en la construcció de l’aprenentatge.

Per conèixer més sobre Hecht i l’educació democràtica (en anglès):

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada