Jornada Smart Edu. Presentació de la Xarxa d’Innovació Educativa de Viladecans

Compartir

El passat 5 d’octubre es va presentar la “Xarxa d’Innovació Educativa” en una Jornada que sota el nom de Smart Edu es va celebrar a l’Escola Enxaneta de Viladecans

Mestres, famílies, ajuntament i empreses es troben en aquesta xarxa per treballar conjuntament amb l’objectiu de buscar l’èxit educatiu a les nostres escoles. En el marc de la Jornada va tenir lloc una interessantíssima ponència de la psicòloga social especialitzada en el treball amb les TIC (Tecnologies d’Informació i Comunicació) a les aules i l’Escola 2.0. Entendre el paper de les tecnologies a les aules i els rols dels diferents actors de la comunitat educativa. Van ser, també, alguns dels temes que es van tractar, tot remarcant que cal equipar les escoles però també mantenir el lideratge del professor.

En el marc d’actuació de la Xarxa que tot just comença ara, també s’hi van presentar diversos projectes per a aquest curs. Un d’ells és el de l’escola Montserratina de Viladecans, que introduirà les tauletes a les aules. La tecnologia fa temps que és una realitat a tots els centres de la ciutat i ara es fa un pas més endavant.

Un altre dels projectes que s’iniciarà aquest curs és la cessió d’ús per un any del pupitre digital “karendón” a totes les Escoles d’Infantil de la ciutat. Aquest aparell, mitjançant tecnologia rfid permet que els nens i les nenes puguin aprendre formes, colors, lletres i paraules interactuant amb l’ordinador i objectes reals.

Finalment, el tercer projecte que es posarà en marxa, serà el seguiment i avaluació de l’ús de Plataformes Educatives a les escoles com a mitjà que permet dinamitzar el treball col·laboratiu entre tota la Comunitat Educativa. Diverses Escoles i Instituts de Viladecans estan integrant aquesta eina i des de la Xarxa es vol actuar per ajudar a la seva implantació fent un acompanyament de la seva influència en les noves relacions que s’estableixen entre els Centres i les famílies.

A la Jornada va tenir una setantena de participants que en van fer una valoració positiva.

Us fem a mans, tan el resultat de l’enquesta que es va fer per internet i que va ser contestada per un 25% dels participants, la notícia publicada a Viladecans Televisió sobre l’acte i el vídeo complet de la intervenció de Dolors Reig.

Esperem que us agradi.

Resultats de l’enquesta de satisfacció

Notícia a Viladecans TV

Comments are closed.